Jamón

8 položek celkem
jamon serrano paleta gran reserva 8 měsíců
1 590 Kč

Přední kýta, bílé prasátko, délka zrání 8 měsíců. Hmotnost: 4 - 4,5 kg...

4230032
set siesta
1 890 Kč

Dárkové balení obsahuje: Paleta serrano Gran reserva 8 měsíců Granadul...

4230183
Jamón serrano gran reserva 15 měsíců
2 850 Kč

  Zadní kýta, bílé prasátko, délka zrání 15 měsíců. Složení: vepřové...

4230033
jamon iberico paleta de cebo simon martin 730x730
3 650 Kč

Přední kýta z černého iberského prasátka ibérico de cebo o délce zrání 20-24...

4230095
set jamon 50 iberico paleta de cebo simon martin
3 850 Kč

Dárkové balení obsahuje: Jamón 50% Ibérico Paleta de cebo, Simón...

4230096
Jamón serrano gran reserva 18 měsíců
3 900 Kč

Zadní kýta, bílé prasátko, délka zrání 18 měsíců. Hmotnost: cca 7 kg...

4230034
jamon iberico paleta de bellota simon martin (kopie)
4 690 Kč

Přední kýta z černého iberského prasátka, ibérico de bellota, délka zrání...

4230099
jamon iberico de bellota simon martin 730x730
17 900 Kč

Jamón 50% Ibérico de Bellota Simón Martín. Zadní kýta z černého iberského...

4230101

Jen maso a čas...


Tajemství famózní chuti španělské sušené šunky Jamón (čti chamón) tkví v jednoduchosti a kvalitě.
Výběr a osobní znalost dodavatelů, pro které je chemie neznámé slovo a jejichž produkty jsou vždy 100% přírodní bez jakýchkoliv éček či barviv - to jsou sušené šunky na Jamonarna.cz.

loga_granadul_simon_martin.001

Naším dodavatelem Jamonu serrano (bílé prasátko) je firma Granadul ze španělské Granady.
Naším dodavatelem Jamonu Ibérico (černé iberské prasátko) je rodinná farma Símon Martín, která sídlí ve vesničce Guijuelo v oblasti Salamanca.
Oba patří ke světové špičce ve svém oboru.

majitel a selátka

Simón Martín

jak_krajet_jamon_banner.001

 

 

Staletími prověřené postupy chovu a zpracování, sůl, podnebí a čas... nic víc...K sušení a zpracování používají vždy pouze tradiční původní postupy sušení na čerstvém horském vzduchu.

Nikdy nevyužívají klimatizované místnosti a další "vymoženosti", které urychlují to, co by s ohledem na výslednou chuť rozhodně urychlováno být nemělo. 

 

cerdo-iberico

 

 

Názvosloví_jamonu

Jamón i jeho názvosloví je trochu věda, ale pro rychlou orientaci postačí vědět pár základních věcí:

 

Jsou dva základní druhy sušené šunky:

  • z bílého prasátka (podobného, jaké máme i v Čechách) je Serrano
  • z černého prasátka (tzv. iberského vepře, který žije výhradně ve Španělsku) je pak Ibérico

Každé prasátko má:

  • přední nohu, které se říká "paleta"
  • zadní nohu, které se říká "jamón" (čti chamón)

Důležitým parametrem kvality je délka zrání (čím déle tím lépe)

  • 8 - 36 měsíců
  • 15 měsíců

I sušené šunky Ibérico také  čím se prasátko živí:

  • Ibérico de Cebo - vepříci krmení běžným organickým krmivem
  • Ibérico de Bellota - vepříci se živí pouze žaludy 

S výběrem Jamónu Vám rádi poradíme, napište nebo zavolejte.

Podrobnější informace o Jamónu pro Vás:

Dělení Jamónu podrobně

Proces výroby Jamónu

Jamón je jídlo

Víte, jaký je nejdražší Jamón na světě?

dehesa