Jamón

19 položek celkem
Dárkový obal jamon
110 Kč

Dárková taška na Jamon.

4230178
Nůž Puňo Negro
Nůž Puňo Negro
Skladem (4 ks)
218 Kč

Základní nůž na krájení jamonu.

4230105
servirovaci prkenko jamonarna
299 Kč

Servírovací prkénko s logem Jamonarna.

4230233
stojan banqueta jamonarna 1
Stojan Banqueta
Skladem (3 ks)
350 Kč

Základní "startovací" stojan na krájení Jamónu pro začínající cortadory. 

4230103
Nůž Palamos
Nůž Palamos
Skladem (4 ks)
418 Kč

Poloprofesionální nůž na krájení jamonu.

4230106
Stojan Gondola
Stojan Gondola
Skladem (3 ks)
590 Kč

Kvalitní stojan s certifikátem PEFC pro pokročilejší.  

4230104
Nůž Profesional Filum
980 Kč

Profesionální nůž pro krájení jamónu s oboustranným prolisem.  

4230107
stojan jamonero huelva
999 Kč

Poloprofesionální stojan na krájení jamonu.  

4230225
paleta serrano 8mesicu jamon 1
1 590 Kč

Přední kýta, bílé prasátko, délka zrání 8 měsíců. Hmotnost: 4 - 4,5 kg...

4230032
set paleta serrano 8mesicu jamonarna 1
1 890 Kč

Dárkové balení obsahuje: Paleta serrano Gran reserva 8 měsíců Granadul...

4230183
Jamón serrano gran reserva 15 měsíců
2 850 Kč

  Zadní kýta, bílé prasátko, délka zrání 15 měsíců. Složení: vepřové...

4230033
jamon iberico paleta seleccion simon martin jamonarna 1
3 450 Kč

Přední kýta z černého iberského prasátka o délce zrání 20 - 24 měsíců....

4230243
Nahoru
Další produkty

Jen maso a čas...


Tajemství famózní chuti španělské sušené šunky Jamón (čti chamón) tkví v jednoduchosti a kvalitě.
Výběr a osobní znalost dodavatelů, pro které je chemie neznámé slovo a jejichž produkty jsou vždy 100% přírodní bez jakýchkoliv éček či barviv - to jsou sušené šunky na Jamonarna.cz. Původní a po generace předávané přírodní postupy jsou základem úžasné chuti této španělské delikatesy vyhledávané a oceňované gurmány po celém světě.

loga_granadul_simon_martin.001

Naším dodavatelem Jamonu serrano (bílé prasátko) je firma Granadul ze španělské Granady.
Naším dodavatelem Jamonu Ibérico (černé iberské prasátko) je rodinná farma Símon Martín, která sídlí ve vesničce Guijuelo v oblasti Salamanca.
Oba patří ke světové špičce ve svém oboru.

majitel a selátka

Simón Martín

jak_krajet_jamon_banner.001

 

 

Staletími prověřené postupy chovu a zpracování, sůl, podnebí a čas... nic víc...K sušení a zpracování používají vždy pouze tradiční původní postupy sušení na čerstvém horském vzduchu.

Nikdy nevyužívají klimatizované místnosti a další "vymoženosti", které urychlují to, co by s ohledem na výslednou chuť rozhodně urychlováno být nemělo. 

 

cerdo-iberico

 

 

Názvosloví_jamonu

Jamón i jeho názvosloví je trochu věda, ale pro rychlou orientaci postačí vědět pár základních věcí:

 

Jsou dva základní druhy sušené šunky:

  • z bílého prasátka (podobného, jaké máme i v Čechách) je Serrano
  • z černého prasátka (tzv. iberského vepře, který žije výhradně ve Španělsku) je pak Ibérico

Každé prasátko má:

  • přední nohu, které se říká "paleta"
  • zadní nohu, které se říká "jamón" (čti chamón)

Důležitým parametrem kvality je délka zrání (čím déle tím lépe)

  • 8 - 36 měsíců
  • 15 měsíců

I sušené šunky Ibérico také  čím se prasátko živí:

  • Ibérico de Cebo - vepříci krmení běžným organickým krmivem
  • Ibérico de Bellota - vepříci se živí pouze žaludy 

S výběrem Jamónu Vám rádi poradíme, napište nebo zavolejte.

Podrobnější informace o Jamónu pro Vás:

Dělení Jamónu podrobně

Proces výroby Jamónu

Jamón je jídlo

Víte, jaký je nejdražší Jamón na světě?

dehesa