Paleta Ibérica bellota Caballero červený

4 900 Kč 5 400 Kč 5 700 Kč od 4 900 Kč 4 375 Kč bez DPH 4 821,43 Kč bez DPH 5 089,29 Kč bez DPH od 4 375 Kč bez DPH
Objednáno Objednáno Objednáno Zvolte variantu
Varianta

TOP produkt

bez éček / sin aditivos

Přední noha (plec), černé prasátko Ibérico de bellota, délka zrání 20 - 22 měsíců.

Hmotnost: 4,5 - 6,9 kg

Složení: vepřové maso, sůl

Jamonarna doporučuje: chuť špičkového Jamónu Ibérico de bellota výborně doplní červené organické barikované víno La Milana vinařství Albet i Noya

spanish-flag-smallcaballeros_ikony

Caballero certificado

Detailní informace

Detailní popis produktu

Honza o Ibéricu de bellota Caballero

Jamony Caballero jsou stejně všechny ostatní nabízené sušené šunky Jamón zcela bez éček a chemických konzervantů.

Ibérico de bellota (z prasátek krmených výhradně žaludy) s délkou zrání až 22 měsíců , patří k tomu úplně nejlepšímu, co lze ve světě gurmánů vůbec získat.

Díky jedinečným vlastnostem iberského vepře a to například pro jejich genetickou zvlášnost, kdy tuk prorůstá hluboko mezi jednotlivá svalová vlákna a maso je díky tomu neuvěřitelně křehké, patří tahle úžasná nožička k nejoblíbenějším.

Jamón paleta Ibérico de bellota 20 - 22 měsíců mohu s klidným svědomím doporučit. Tuhle nádheru by si měl alespoň jednou za život dopřát každý!

Bez éček

Paleta Ibérico de bellota o délce zrání 20 - 22 měsíců z prasátek žijících ve volném výběhu a krmených výhradně žaludy je vyrobena výhradně přírodními postupy bez éček a jakýchkoliv konzervačních látek. Sušení probíhá výhradně na čerstvém horském vzduchu.

Červený štítek:

Podle oficiálního dělení iberských šunek má tato paleta červený štítek. To znamená ,že prasátko ze kterého je vyrobena, mělo alespoň jednoho rodiče se 100% iberskou krví. Druhý rodič je iberský kříženec. Celkově mu tedy koluje v krvi minimálně 75% iberské krve.

Více informací o dělení sušených šunek a o jamónu podrobně naleznete zde.

Dehesa Jamones Caballero

Jamones_Caballeros_1 Iberští vepříci na pastvě na farmě Caballero

Jamon_Iberico_Caballero_win

Chuť a barva Jamón Ibérico de bellota z černého iberského prasátka krmeného výhradně žaludy

Jamón Ibérico de bellota představuje jedinečnou s ničím jiným nesrovnatelnou pochoutku oceňovanou gurmány po celém světě.

Prasátka se pasou na tzv. dehesách - loukách - ke mají dostatek pohybu a dostatek aromatických bylinek, kořínků a žaludů ke krmení. Výsledkem je neopakovatelná jemná oříšková chuť masa, v tuku má vyšší obsah mononenasycených (zdravých) mastných kyselin. Tuk svou strukturou připomíný spíše olivový olej, více než tradiční vepřový tuk.

Iberská prasátka navíc mají tu genetickou zvláštnost, že jim tuk prorůstá do vláken svaloviny a díky tomu je maso neuvěřitelně jemné (svou konzistencí připomíná uzeného lososa) a zároveň neskutečně šťavnaté.

Produkce Ibérica představuje jen asi 10% celku (90% je pak Serrano).

Caballero Jamones

Rodinná Farma Caballero Jamones sídlí v městečku Almadén de la Plata nedaleko Sevilly.

Chovu iberských vepřů a výrobě Jamónu Ibérico se věnují více než 60 let.

Patří mezi poslední 2% výrobců Jamónu Ibérico, kteří stále dodržují původní výhradně přírodní postupy bez éček a chemických konzervantů.

Caballero_Jamones_logo

Vítězný Jamón Ibérico de Bellota

Jamón Ibérico de Bellota z černých iberských prasátek krmených žaludy získal další prestižní ocenění.

V mezinárodní prestižní degustační soutěží Superior Taste Award 2024 získal 100% Jamón Ibérico de Bellota našeho dodavatele farmy Caballero Jamones S.L. prestižní medaili SUPERIOR TASTE AWARD a maximální možný počet 3 hvězdiček. Také v soutěži Monde Selection ve Vídni v roce 2024 získal prestižní zlatou medaili.

Caballero_Jamones_Iberico_Bellota_Award_1

Caballero_Jamones_Iberico_Bellota_Award_2

Monde Seleccion 2024 1

Monde Seleccion 2024 2

Jamonarna doporučuje

Nedílnou součástí chuťového zážitku je pak dobře spárované nejlépe španělské červené víno. Jamonarna doporučuje krásné červené víno Bodegas Albet i Noya La Milana

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
1x
4
1x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: