Paleta Ibérico de cebo de campo Caballero zelený
Související produkty
Detailní popis produktu
Honza o Ibéricu de campu Caballero
Jamony Caballero jsou stejně všechny ostatní nabízené sušené šunky Jamón zcela bez éček a chemických konzervantů.
A právě tuhle krásku z prasátek pasoucích se ve volném výběhu (zelený štítek) krájíme u nás v Jamonarně. Můžete se stavit a okusit, abyste věřili, že nekecám.
S délkou zrání 22 měsíců , patří takhle nožička z iberských vepřů k tomu nejlepšímu v poměru cena/kvalita.
Díky jedinečným vlastnostem iberského vepře a to například pro jejich genetickou zvlášnost, kdy tuk prorůstá hluboko mezi jednotlivá svalová vlákna a maso je díky tomu neuvěřitelně křehké, patří tahle úžasná nožička k nejoblíbenějším.
Bez éček
Paleta Ibérico de cebo o délce zrání 20-22 měsíců z prasátek žijících ve volném výběhu je vyrobena výhradně přírodními postupy bez éček a jakýchkoliv konzervačních látek. Sušení probíhá výhradně na čerstvém horském vzduchu.
Zelený štítek:
Podle oficiálního dělení iberských šunek má tato paleta zelený štítek. To znamená, že prasátko, ze kterého je vyrobena strávilo svůj život ve volném výběhu, kde se živí vším, co najde a zároveň je krmeno běžným organickým krmivem.
Prasátko může být 50%, 75% nebo 100% iberské krve.Více informací o dělení sušených šunek a o jamónu podrobně naleznete zde.
Dehesa Jamones Caballero
Chuť a barva Jamón Ibérico de cebo de campo z černého iberského prasátka
Jamón Ibérico obecně představuje jedinečnou s ničím jiným nesrovnatelnou pochoutku oceňovanou gurmány po celém světě.
Prasátka, ze kterých se vyrábí Ibérico de cebo de campo tráví svůj život ve volném výběhu, živí se kromě bylinek a kořínků, které najdou ve výběhu také běžným organickým krmivem. Tím se liší od Ibérica de bellota - ti žijí na tzv. "dehesách", kde se živí především žaludy. Iberská prasátka obecně mají tu genetickou zvláštnost, že jim tuk prorůstá mezi jednotlivá vlákna svaloviny a maso je díky tomu neuvěřitelně křehké a zároveň až neskutečně jemné. Tuk je navíc diky vyššímu obsahu mononenasycených mastných kyselin velmi zdravý. Tuk svou strukturou připomíná spíše olivový olej, více než tradiční vepřový tuk.
Délka sušení palety 30 měsíců pak šunce zaručuje dlouhotrvající chuť intenzivní aroma a sytě rubínovou barvu na řezu
Ibérico de cebo de campo díky tomu představuje vyšší kvalitativní stupeň oproti běžnému Ibéricu de cebo a lepší už je v podstatě jen excelentní Ibérico de bellota. Je tak ideální v poměru cena / kvalita.
Produkce Ibérica představuje jen asi 10% celku (90% je pak Serrano).
Caballero Jamones
Rodinná Farma Caballero Jamones sídlí v městečku Almadén de la Plata nedaleko Sevilly.
Chovu iberských vepřů a výrobě Jamónu Ibérico se věnují více než 60 let.
Patří mezi poslední 2% výrobců Jamónu Ibérico, kteří stále dodržují původní výhradně přírodní postupy bez éček a chemických konzervantů.
Vítězný Jamón Ibérico de Bellota
Jamón Ibérico de Bellota z černých iberských prasátek krmených žaludy získal další prestižní ocenění.
V mezinárodní prestižní degustační soutěží Superior Taste Award 2024 získal 100% Jamón Ibérico de Bellota našeho dodavatele farmy Caballero Jamones S.L. prestižní medaili SUPERIOR TASTE AWARD a maximální možný počet 3 hvězdiček. Také v soutěži Monde Selection ve Vídni v roce 2024 získal prestižní zlatou medaili.
Jamonarna doporučuje
Nedílnou součástí chuťového zážitku je pak dobře spárované nejlépe španělské červené víno. Jamonarna doporučuje krásné červené víno Bodegas Arráez Los Arraéz Syrah