Paleta Ibérico de cebo de campo Caballero zelený

3 200 Kč 3 900 Kč 4 200 Kč od 3 200 Kč 2 857,14 Kč bez DPH 3 482,14 Kč bez DPH 3 750 Kč bez DPH od 2 857,14 Kč bez DPH
Vyprodáno Skladem (3 ks) Vyprodáno Zvolte variantu
Varianta

bez éček / sin aditivos

Přední noha (plec), černé prasátko Ibérico, délka zrání 20 - 22 měsíců.

Hmotnost: 4 - 6,9 kg

Složení: vepřové maso, sůl

Jamonarna doporučuje: chuť Jamónu Ibérico výborně doplní červené organické víno 2020 Los Arraéz Syrah

spanish-flag-smallcaballeros_ikony

Caballero certificado

Detailní informace

Detailní popis produktu

Honza o Ibéricu de campu Caballero

Jamony Caballero jsou stejně všechny ostatní nabízené sušené šunky Jamón zcela bez éček a chemických konzervantů.

A právě tuhle krásku z prasátek pasoucích se ve volném výběhu (zelený štítek) krájíme u nás v Jamonarně. Můžete se stavit a okusit, abyste věřili, že nekecám.

S délkou zrání  22 měsíců , patří takhle nožička z iberských vepřů k tomu nejlepšímu v poměru cena/kvalita.

Díky jedinečným vlastnostem iberského vepře a to například pro jejich genetickou zvlášnost, kdy tuk prorůstá hluboko mezi jednotlivá svalová vlákna a maso je díky tomu neuvěřitelně křehké, patří tahle úžasná nožička k nejoblíbenějším.

Bez éček

Paleta Ibérico de cebo o délce zrání 20-22 měsíců z prasátek žijících ve volném výběhu je vyrobena výhradně přírodními postupy bez éček a jakýchkoliv konzervačních látek. Sušení probíhá výhradně na čerstvém horském vzduchu.

Zelený štítek:

Podle oficiálního dělení iberských šunek má tato paleta zelený štítek. To znamená, že prasátko, ze kterého je vyrobena strávilo svůj život ve volném výběhu, kde se živí vším, co najde a zároveň je krmeno běžným organickým krmivem.

Prasátko může být 50%, 75% nebo 100% iberské krve.Více informací o dělení sušených šunek a o jamónu podrobně naleznete zde.

Dehesa Jamones Caballero

Jamones_Caballeros_1 Iberští vepříci na pastvě na farmě Caballero

Jamon_Iberico_Caballero_win

Chuť a barva Jamón Ibérico de cebo de campo z černého iberského prasátka

Jamón Ibérico obecně představuje jedinečnou s ničím jiným nesrovnatelnou pochoutku oceňovanou gurmány po celém světě.

Prasátka, ze kterých se vyrábí Ibérico de cebo de campo tráví svůj život ve volném výběhu, živí se kromě bylinek a kořínků, které najdou ve výběhu také běžným organickým krmivem. Tím se liší od Ibérica de bellota - ti žijí na tzv. "dehesách", kde se živí především žaludy. Iberská prasátka obecně mají tu genetickou zvláštnost, že jim tuk prorůstá mezi jednotlivá vlákna svaloviny a maso je díky tomu neuvěřitelně křehké a zároveň až neskutečně jemné. Tuk je navíc diky vyššímu obsahu mononenasycených mastných kyselin velmi zdravý. Tuk svou strukturou připomíná spíše olivový olej, více než tradiční vepřový tuk.

Délka sušení palety 30 měsíců pak šunce zaručuje dlouhotrvající chuť intenzivní aroma a sytě rubínovou barvu na řezu

Ibérico de cebo de campo díky tomu představuje vyšší kvalitativní stupeň oproti běžnému Ibéricu de cebo a lepší už je v podstatě jen excelentní Ibérico de bellota. Je tak ideální v poměru cena / kvalita.

Produkce Ibérica představuje jen asi 10% celku (90% je pak Serrano).

Caballero Jamones

Rodinná Farma Caballero Jamones sídlí v městečku Almadén de la Plata nedaleko Sevilly.

Chovu iberských vepřů a výrobě Jamónu Ibérico se věnují více než 60 let.

Patří mezi poslední 2% výrobců Jamónu Ibérico, kteří stále dodržují původní výhradně přírodní postupy bez éček a chemických konzervantů.

Caballero_Jamones_logo

Vítězný Jamón Ibérico de Bellota

Jamón Ibérico de Bellota z černých iberských prasátek krmených žaludy získal další prestižní ocenění.

V mezinárodní prestižní degustační soutěží Superior Taste Award 2024 získal 100% Jamón Ibérico de Bellota našeho dodavatele farmy Caballero Jamones S.L. prestižní medaili SUPERIOR TASTE AWARD a maximální možný počet 3 hvězdiček. Také v soutěži Monde Selection ve Vídni v roce 2024 získal prestižní zlatou medaili.

Caballero_Jamones_Iberico_Bellota_Award_1

Caballero_Jamones_Iberico_Bellota_Award_2

Monde Seleccion 2024 1

Monde Seleccion 2024 2

Jamonarna doporučuje

Nedílnou součástí chuťového zážitku je pak dobře spárované nejlépe španělské červené víno. Jamonarna doporučuje krásné červené víno Bodegas Arráez Los Arraéz Syrah

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
EC Avatar autora | 4.2.2023
skvele a rychle dodani