Paleta Ibérico de cebo de campo Caballero zelený

3 900 Kč 3 391,30 Kč bez DPH
Skladem (1 ks)

bez éček / sin aditivos

Přední kýta, černé prasátko Ibérico, délka zrání 20 - 22 měsíců.

Hmotnost: 4,5 - 6 kg

Složení: vepřové maso, sůl

Jamonarna doporučuje: chuť Jamónu Ibérico výborně doplní červené organické víno 2020 Los Arraéz Syrah

spanish-flag-smallcaballeros_ikony

Detailní informace

Detailní popis produktu

Honza o Ibéricu de campu Caballero

Jamony Caballero jsou stejně všechny ostatní nabízené sušené šunky Jamón zcela bez éček a chemických konzervantů.

S délkou zrání přes až 22 měsíců , patří takhle kráska z černých prasátek, která se pasou ve volném výběhu k tomu nejlepšímu v poměru cena/kvalita.

Díky jedinečným vlastnostem iberského vepře a to například pro jejich genetickou zvlášnost, kdy tuk prorůstá hluboko mezi jednotlivá svalová vlákna a maso je díky tomu neuvěřitelně křehké, patří tahle úžasná nožička k nejoblíbenějším.

Jamón paleta Ibérico de cebo 20-22 měsíců mohu s klidným svědomím doporučit.

Bez éček

Paleta Ibérico de cebo o délce zrání 20-22 měsíců z prasátek žijících ve volném výběhu je vyrobena výhradně přírodními postupy bez éček a jakýchkoliv konzervačních látek. Sušení probíhá výhradně na čerstvém horském vzduchu.

Zelený štítek:

Podle oficiálního dělení iberských šunek má tato paleta zelený štítek. To znamená, že prasátko, ze kterého je vyrobena strávilo svůj život ve volném výběhu, kde se živí vším, co najde a zároveň je krmeno běžným organickým krmivem.

Prasátko může být 50%, 75% nebo 100% iberské krve.Více informací o dělení sušených šunek a o jamónu podrobně naleznete zde.

Dehesa Jamones Caballero

Jamones_Caballeros_1 Iberští vepříci na pastvě na farmě Caballero

Chuť a barva Jamón Ibérico de cebo de campo z černého iberského prasátka

Jamón Ibérico obecně představuje jedinečnou s ničím jiným nesrovnatelnou pochoutku oceňovanou gurmány po celém světě.

Prasátka, ze kterých se vyrábí Ibérico de cebo de campo tráví svůj život ve volném výběhu, živí se kromě bylinek a kořínků, které najdou ve výběhu také běžným organickým krmivem. Tím se liší od Ibérica de bellota - ti žijí na tzv. "dehesách", kde se živí především žaludy. Iberská prasátka obecně mají tu genetickou zvláštnost, že jim tuk prorůstá mezi jednotlivá vlákna svaloviny a maso je díky tomu neuvěřitelně křehké a zároveň až neskutečně jemné. Tuk je navíc diky vyššímu obsahu mononenasycených mastných kyselin velmi zdravý. Tuk svou strukturou připomíná spíše olivový olej, více než tradiční vepřový tuk.

Délka sušení palety 30 měsíců pak šunce zaručuje dlouhotrvající chuť intenzivní aroma a sytě rubínovou barvu na řezu

Ibérico de cebo de campo díky tomu představuje vyšší kvalitativní stupeň oproti běžnému Ibéricu de cebo a lepší už je v podstatě jen excelentní Ibérico de bellota. Je tak ideální v poměru cena / kvalita.

Produkce Ibérica představuje jen asi 10% celku (90% je pak Serrano).

Caballero Jamones

Rodinná Farma Caballero Jamones sídlí v městečku Almadén de la Plata nedaleko Sevilly.

Chovu iberských vepřů a výrobě Jamónu Ibérico se věnují více než 60 let.

Patří mezi poslední 2% výrobců Jamónu Ibérico, kteří stále dodržují původní výhradně přírodní postupy bez éček a chemických konzervantů.

Caballero_Jamones_logo

Jamonarna doporučuje

Nedílnou součástí chuťového zážitku je pak dobře spárované nejlépe španělské červené víno. Jamonarna doporučuje krásné červené víno Bodegas Arráez Los Arraéz Syrah

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení