Chorizo

11 položek celkem
Chorizo sartra natural La Alegria
119 Kč

Chorizo Sartra výrobce La Alegria. Bez chemických konzervantů a barviv....

4230232
Chorizo sartra extra picante La Alegria
119 Kč

Extra pikatní Chorizo Sarta výrobce La Alegria Bez konzervantů a chemický...

4230231
jamon serrano 100 g plate
139 Kč

Vakuově balený krájený Jamón Serrano Gran Reserva. výrobce: Granadul....

4230152
Chorizo Vela Ibérico Dulce 200g 1
159 Kč

Salám z iberských prasátek se sušenou paprikou, přírodně sušený. Hmotnost...

4230122
iberská trojkombinace plate
Iberská trojkombinace
Skladem (> 5 ks)
169 Kč

120g, 3 druhy špičkových španělských specialit v praktickém vakuovém balení...

4230186
iberico de cebo 100g plate
249 Kč

Vakuově balený krájený Jamón Ibérico de cebo. výrobce: Símon Martín....

4230160
Chorizo Longaniza Simon Martin 2
289 Kč

Přírodně sušený salám ibérico de bellota Simón Martín. Hmotnost 260 - 290g...

4230191
Chorizo sartra iberico
360 Kč

Salám z iberských prasátek se sušenou paprikou, přírodně sušený. Hmotnost...

4230123
PhotoRoom 20201127 212320
360 Kč

Salám z iberských prasátek se sušenou jemně pikantní paprikou, přírodně...

423124
Lomo embuchado 1
Lomo Embuchado
Skladem (> 5 ks)
579 Kč

Lomo Embucado - sušený vepřový hřbet. Hmontost: cca 700g

4230223
Salchichon Cular Símon Martín
890 Kč

Salchichon Ibérico Cular výrobce Símon Martín 1100g  - 1300g. ...

4230190

Dopřejte si pravou chuť španělského choriza z jedinečných černých iberských vepřů.

Produkty vybraných španělských ekologických farmářů. Vždy bez éček a chemických konzervantů.

Chorizo klobása nebo chorizo salám chcete-li je delikatesa, jejímž domovem je Španělsko a Portugalsko.

Tradiční postup výroby představuje mletí masa iberských nebo bílých prasátek poměrně na hrubo, sůl a sušenou papriku a plnění do zpravidla přírodních střívek a několik měsíců sušení na čerstvém horském vzduchu.

 

loga_chorizo.001   

 


Na trhu existuje mnoho sušených salámů s velmi různou kvalitou. Vězte, že rozdíl v ceně není tak velký, jako rozdíl v kvalitě a tím i v chuti. Chorizo a "chorizo" jsou dvě úplně jiné věci.
Pravé chorizo smí obsahovat pouze maso, sůl, papriku a koření a musí být sušené přírodním způsobem na čerstvém horském vzduchu. Doporučejeme vždy prostudovat etiketu.

Námi nabízená choriza výrobců Ballesteros či Símon Martín tato kritéria samozřejmě splňují.

chorizo_ingredients

Druhy Choriza

  • Chorizo cular - správně sušené na čerstvém horském vzduchu a plněné do přirodního střívka (z tlustého střeva), delší - zpravidla 50 - 60cm a tlusté 4 - 6 cm
  • Chorizo sartra (někdy také herraudra) - větší kusy ve tvaru podkova o váze 300 - 500g
  • Chorizo vela - rovné a tenčí. Délka kolem 30 cm, tloušťka 2 - 3cm
  • Chorizo ristra (někdy také pepona) - věnech menších choriz, které tvarem připomínají naše špekáčky, jsou ale menší

Důležitou položkou na stole každého správného gurmána a milovníka španělských delikates je pak Salchicho cular. Připravuje se podobně, jako klasické chorizo (hrubě namleté maso v přírodním střívku sušené na čerstvém horském vzduchu), ale na rozdíl od choriza se do něj nepřidává mletá paprika. Má tak výraznější čistě masovou chuť doladěnou kuličkami kvalitního pepře. Krásně dolaďuje chuťový akord, jak se můžete přesvědčit třeba u naší Iberské trojkombinace.

 

V kombinaci s dobrým vínem, olivami a kvalitním sýrem pak představují na přípravu extrémně jednoduchou cestu ke krásným gurmánským zážitkům.

Rádi poradíme a doporučíme. Napište nebo zavolejte.

chorizo_manchego_malavida