Jamón Ibérico de Bellota červený Caballero

16 900 Kč 15 089,29 Kč bez DPH
Skladem (1 ks)

TOP produkt 

bez éček / sin aditivos

Zadní kýta, černé prasátko Ibérico de bellota 75%, červený štítek, délka zrání až 48 měsíců.

Hmotnost: 7,5 - 9,5 kg

Složení: vepřové maso, sůl

Jamonarna doporučuje: chuť špičkového Jamónu Ibérico de bellota  výborně doplní špičkové červené organické barikované víno La Milana vinařství Albet i Noya

spanish-flag-smallcaballeros_ikony

Detailní informace

Detailní popis produktu

Jamón Ibérico de bellota Caballero 

Červený štítek 75% u této sušené šunky znamená, že matka prasátka, ze kterého je tahle sušená šunka vyrobena měla 100% iberské krve a otec pak byl kříženec s 50% iberské krve. Prasátko žilo ve volném výběhu (Dehesa) a živilo se žaludy.

Jamony Caballero jsou stejně všechny ostatní námi nabízené sušené šunky Jamón zcela bez éček a chemických konzervantů.

Ibérico de bellota (z prasátek krmených výhradně žaludy) s délkou zrání 30 až 48 měsíců je úplně to nejlepší, co lze ve světě gurmánů vůbec získat.

Díky jedinečným vlastnostem iberského vepře a to například pro jejich genetickou zvlášnost, kdy tuk prorůstá hluboko mezi jednotlivá svalová vlákna a maso je díky tomu neuvěřitelně křehké, patří tahle úžasná nožička k nejoblíbenějším.

Jamón Ibérico de bellota červený štítek mohu s klidným svědomím doporučit pro ty nejnáročnější zákazníky a opravdu zkušené a profeisonální gurmány.

Většina Jamonářů (tedy včetně mě) se shodne na tom, že právě červený štítek 75% je co se kvality a chuti týká pravděpodobně lepší, než Jamony ze 100% iberské rasy.

Bez éček

Jamón Ibérico de bellota o délce zrání až 48 měsíců z prasátek žijících ve volném výběhu a krmených žaludy je vyroben výhradně přírodními postupy bez éček a jakýchkoliv konzervačních látek. Sušení probíhá výhradně na čerstvém horském vzduchu.

Červený štítek:

Podle oficiálního dělení iberských šunek má tento Jamón červený štítek a 75%. To znamená, že matka prasátka, ze kterého je vyrobena, měla  100% iberskou krev a otec byl kříženec Duroca a Iberského vepře.

Více informací o dělení sušených šunek a o jamónu podrobně naleznete zde.

Dehesa Jamones Caballero

Jamones_Caballeros_1 Iberští vepříci na pastvě na farmě Caballero

Jamon_Iberico_Caballero_win

Chuť a barva Jamón Ibérico de bellota z černého iberského prasátka krmeného výhradně žaludy

Jamón Ibérico de bellota představuje jedinečnou s ničím jiným nesrovnatelnou pochoutku oceňovanou gurmány po celém světě.

Prasátka se pasou na tzv. dehesách - loukách - kde mají dostatek pohybu a dostatek aromatických bylinek, kořínků a žaludů ke krmení. Výsledkem je neopakovatelná jemná oříšková chuť masa, v tuku má vyšší obsah mononenasycených (zdravých) mastných kyselin. Tuk svou strukturou připomíný spíše olivový olej, více než tradiční vepřový tuk.

Iberská prasátka navíc mají tu genetickou zvláštnost, že jim tuk prorůstá do vláken svaloviny a díky tomu je maso neuvěřitelně jemné (svou konzistencí připomíná uzeného lososa) a zároveň neskutečně šťavnaté.

Produkce Ibérica představuje jen asi 10% celku (90% je pak Serrano).

Caballero Jamones

Rodinná Farma Caballero Jamones sídlí v městečku Almadén de la Plata nedaleko Sevilly.

Chovu iberských vepřů a výrobě Jamónu Ibérico se věnují více než 60 let.

Patří mezi poslední 2% výrobců Jamónu Ibérico, kteří stále dodržují původní výhradně přírodní postupy bez éček a chemických konzervantů.

Caballero_Jamones_logo

Vítězný Jamón Ibérico de Bellota

Jamón Ibérico de Bellota z černých iberských prasátek krmených žaludy získal další prestižní ocenění.

V mezinárodní prestižní degustační soutěží Superior Taste Award 2024 získal 100% Jamón Ibérico de Bellota našeho dodavatele farmy Caballero Jamones S.L. prestižní medaili SUPERIOR TASTE AWARD a maximální možný počet 3 hvězdiček.

Caballero_Jamones_Iberico_Bellota_Award_1

Caballero_Jamones_Iberico_Bellota_Award_2

Jamonarna doporučuje

Nedílnou součástí chuťového zážitku je pak dobře spárované nejlépe španělské červené víno. Jamonarna doporučuje krásné červené víno Bodegas Albet i Noya La Milana

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: