Jamón Ibérico de cebo de Campo Caballero zelený 50%

9 900 Kč 8 608,70 Kč bez DPH
Skladem (1 ks)

TOP produkt 

bez éček / sin aditivos

Zadní kýta, černé prasátko Ibérico de cebo de campo 50%, zelený štítek, délka zrání až 48 měsíců.

Hmotnost: 7,5 - 9,5 kg

Složení: vepřové maso, sůl

Jamonarna doporučuje: chuť špičkového Jamónu Ibérico de cebo de campo výborně doplní špičkové červené organické víno 2020 Los Arraez Syrah.

spanish-flag-smallcaballeros_ikony

Detailní informace

Detailní popis produktu

Jamón Ibérico de cebo de Campo Caballero

Zelený štítek u této sušené šunky znamená, že matka prasátka, ze kterého je tahle sušená šunka vyrobena měla 100% iberské krve a otec pak byl rasy Duroc..

Jamony Caballero jsou stejně všechny ostatní námi nabízené sušené šunky Jamón zcela bez éček a chemických konzervantů.

Ibérico de cebo de Campo z prasátek chovaných ve volném výběhu s délkou zrání 30 až 48 měsíců patří k tomu nejlepšímu, co lze ve světě gurmánů vůbec získat.

Díky jedinečným vlastnostem iberského vepře a to například pro jejich genetickou zvlášnost, kdy tuk prorůstá hluboko mezi jednotlivá svalová vlákna a maso je díky tomu neuvěřitelně křehké, patří tahle úžasná nožička k nejoblíbenějším.

Bez éček

Jamón Ibérico de cebo de campo o délce zrání až 48 měsíců z prasátek žijících ve volném výběhu je vyroben výhradně přírodními postupy bez éček a jakýchkoliv konzervačních látek. Sušení probíhá výhradně na čerstvém horském vzduchu.

Červený štítek:

Podle oficiálního dělení iberských šunek má tento Jamón zelený štítek a 50%. To znamená, že matka prasátka, ze kterého je vyrobena, měla  100% iberskou krev a otec byl rasy Duroc.

Více informací o dělení sušených šunek a o jamónu podrobně naleznete zde.

Dehesa Jamones Caballero

Jamones_Caballeros_1 Iberští vepříci na pastvě na farmě Caballero

Chuť a barva Jamón Ibérico de cebo de Campo z černého iberského prasátka žijícího ve volném výběhu

Jamón Ibérico de cebo de Campo představuje jedinečnou  pochoutku oceňovanou gurmány po celém světě.

Prasátka se pasou na tzv. dehesách - loukách - kde mají dostatek pohybu a dostatek aromatických bylinek, kořínků. Výsledkem je jedinečná jemná chuť masa, v tuku má vyšší obsah mononenasycených (zdravých) mastných kyselin. Tuk svou strukturou připomíný spíše olivový olej, více než tradiční vepřový tuk.

Iberská prasátka navíc mají tu genetickou zvláštnost, že jim tuk prorůstá do vláken svaloviny a díky tomu je maso neuvěřitelně jemné (svou konzistencí připomíná uzeného lososa) a zároveň neskutečně šťavnaté.

Produkce Ibérica představuje jen asi 10% celku (90% je pak Serrano).

Caballero Jamones

Rodinná Farma Caballero Jamones sídlí v městečku Almadén de la Plata nedaleko Sevilly.

Chovu iberských vepřů a výrobě Jamónu Ibérico se věnují více než 60 let.

Patří mezi poslední 2% výrobců Jamónu Ibérico, kteří stále dodržují původní výhradně přírodní postupy bez éček a chemických konzervantů.

Caballero_Jamones_logo

Jamonarna doporučuje

Nedílnou součástí chuťového zážitku je pak dobře spárované nejlépe španělské červené víno. Jamonarna doporučuje krásné červené víno Bodegas Albet i Noya La Milana

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: