Set paleta Ibérico de Bellota Caballero červený
Detailní popis produktu
Honza o Ibéricu de Bellota Caballero červený štítek
Jamony Caballero jsou stejně všechny ostatní nabízené sušené šunky Jamón zcela bez éček a chemických konzervantů.
Ibérico de Bellota představuje to úplně nejlepší, co lze ve světě sušených šunek vůbec získat.
S délkou zrání 22 měsíců , představuje takhle přední nožička z iberských vepřů krmených výhradně žaludy nejsnažší cestu k tomu nejlepšímu.
Díky jedinečným vlastnostem iberského vepře a to například pro jejich genetickou zvlášnost, kdy tuk prorůstá hluboko mezi jednotlivá svalová vlákna a maso je díky tomu neuvěřitelně křehké, patří tahle úžasná nožička k nejoblíbenějším.
Bez éček
Paleta Ibérico de Bellota o délce zrání 22 měsíců z prasátek žijících ve volném výběhu je vyrobena výhradně přírodními postupy bez éček a jakýchkoliv konzervačních látek. Sušení probíhá výhradně na čerstvém horském vzduchu.
Červený štítek:
Podle oficiálního dělení iberských šunek má tato paleta červený štítek. To znamená, že prasátko, ze kterého je vyrobena strávilo svůj život ve volném výběhu, kde se živí výhradně žaludy. Matka byla 100% iberské krve a otec byl kříženec Duroc a iberský vepř. Celkově mu tak v krvi kolovalo minimálně 75% čisté iberské krve.
Více informací o dělení sušených šunek a o jamónu podrobně naleznete zde.
Set palet Ibérico de Bellota Caballero červený obsahuje:
Položka | Cena samostatně |
Paleta Ibérica de Bellota červený štítek | 4.900 Kč |
Stojan Lujo | 990 Kč |
Nůž Lucia | 240 Kč |
Cena celkem | 6.189 Kč |
----- | ----- |
Celkem ušetříte | 440 Kč |
Dehesa Jamones Caballero

Chuť a barva Jamón Ibérico de Bellota z černého iberského prasátka
Jamón Ibérico obecně představuje jedinečnou s ničím jiným nesrovnatelnou pochoutku oceňovanou gurmány po celém světě.
Prasátka, ze kterých se vyrábí Ibérico de Bellota tráví svůj život ve volném výběhu na tzv. Dehesách (louky s dubovými hájky), živí se žaludy a během tzv. Montanery (období mezi říjnem a březnem) musí přibrat právě jen ze žaludů nejméně 45 kg.
Iberská prasátka obecně mají tu genetickou zvláštnost, že jim tuk prorůstá mezi jednotlivá vlákna svaloviny a maso je díky tomu neuvěřitelně křehké a zároveň až neskutečně jemné. Tuk je navíc diky vyššímu obsahu mononenasycených mastných kyselin velmi zdravý. Tuk svou strukturou připomíná spíše olivový olej, více než tradiční vepřový tuk.
Délka sušení palety 22 měsíců pak šunce zaručuje dlouhotrvající chuť intenzivní aroma a sytě rubínovou barvu na řezu
Ibérico de Bellota červený štítek představuje díky jedinečně oříškové intenzivní chuti a sytě tmavě červené až rubínové barvě nejvyšší kvalitativní stupeň.
Produkce Ibérica představuje jen asi 10% celku (90% je pak Serrano).
Caballero Jamones
Rodinná Farma Caballero Jamones sídlí v městečku Almadén de la Plata nedaleko Sevilly.
Chovu iberských vepřů a výrobě Jamónu Ibérico se věnují více než 60 let.
Patří mezi poslední 2% výrobců Jamónu Ibérico, kteří stále dodržují původní výhradně přírodní postupy bez éček a chemických konzervantů.
Jamonarna doporučuje
Nedílnou součástí chuťového zážitku je pak dobře spárované nejlépe španělské červené víno. Jamonarna doporučuje krásné červené víno Bodegas Arráez Los Arraéz Syrah
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.