2020 Los Arraéz Syrah 0,75l

399 Kč 329,75 Kč bez DPH
Externí skład dodání do 14 dnů

Červené suché nesířené víno vyrobené z odrůdy Syrah.


Ve vůni je víno 2020 Los Arraéze Syrah velmi aromatické, postupně objevíte tóny tmavého lesního ovoce s kakaovým pozadím. V chuti velmi elegantní. Nezklame vás.

Vinařství: Bodegas Arraéz

Doporučujeme víno pro: vinařské začátečníky i znalce. Víno velmi mile překvapí a láká k další sklence.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Ve vůni je víno 2020 Los Arraéze Syrah velmi aromatické, postupně objevíte tóny tmavého lesního ovoce s kakaovým pozadím.

Barva je sytá tmavě purpurová. Víno střední viskozity je v chuti velmi elegantní, dobře strukturované s lehkým začátkem a širokým tělem s výraznou chutí zralého červeného ovoce, dobře zakomponovanými taniny a lehkou kořenitostí v dlouhém dochutí.

Toni Arraéz (majitel Bodegas Arraéz) je autorem našeho nejprodávanějšího vína Mala Vida. Spolu s Vivir sin dormir patří k barikované klasice krásných těžších vín vyšší viskozity, která jsou ale výborně pitelná i ve větším množství.

2020 Los Arraéz Syrah je naproti tomu víno mladé a pro nás bylo velmi příjemným překvapením.

Možná Vás zajímá

Proč je na etiketě kanec?

V okolí pozemku Font de la Figuera, kde se nachází vinice, uprostřed oblasti Terres dels Alforins žije spousta divokých vepřů. Rádi navštěvují vinice a pokud se ročník vydaří a hrozny jsou zralé pak se vydávají konzumovat hrozny. Chuť je přivádí až k šílenství a vinař tak pozná, že ten rok se povedl a bobule jsou zralé a připravené ke sběru. A v roce 2020 bylo na vinici mlsných kanců spousty. Etiketa je pak poctou těmto majestátním tvorům.

Čísla a data

Vinařství: Bodegas Arraéz
Zbytkový cukr: < 4 g/l
Obsah kyselin: 4,86 g
Obsah alkoholu: 14%

Párování s pokrmem?

K vínu Los Arraez Syrah výborně ladí španělské sušené šunky zejména Jamón Serrano, chorizo, mladší ovčí sýry (Manchego Semicurado), těstoviny, ryby, lehká středomořská kuchyně.

O vinařství

Vinice na parcele Font de la Figuera, kde se Syrah pěstuje, je nejvýše položeným pozemkem vinařství Bodegas Arraéz v nadmořské výšce 745 mnm. Hrozny se sklízejí výhradně ručně. Celý proces zpracování je extrémně náročný na čistotu a probíhá v souladu s pravidly ekologického vinaření. Jako čistě biologická ochrana proti oxidaci či kontaminaci nežádoucími látkami se používají vybrané ryze přírodní kvasinky. Během celého procesu ani při stáčení se do vína nepřidává síra. Kromě čisté chuti to poznáte také ráno i po nemírné konzumaci (vyzkoušeli jsme a potvrzujeme).

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: