Paleta ibérica bellota 100% Caballero 100g

299 Kč 266,96 Kč bez DPH
Skladem (>5 ks)

TOP produkt

STAR

bez éček / sin aditivos

Přední noha, Jamón - palety Ibérico de bellota, z prasátek krmených výhradně žaludy

Praktické vakuové balení.

Hmotnost netto: 100g

Zažijte jedinečnou chuť sušené šunky Jamón Ibérico de bellota.

Složení: vepřové maso, sůl

Jamonarna doporučuje: chuť Jamónu Ibérico de bellota výborně doplní červené barikované archivní víno Latierra 2014

Detailní informace

Detailní popis produktu

Sin_aditivos

Bez éček a chemických konzervantů

Krájený Jamón Ibérico de bellota z farmy Caballero z prasátek krmených výhradně žaludy a žijících ve volném výběhu je vyroben výhradně přírodními postupy bez éček a jakýchkoliv konzervačních látek. Sušení probíhá výhradně na čerstvém horském vzduchu.

Černý štítek

Podle oficiálního dělení iberských šunek má tento Jamón černý štítek. To znamená ,že prasátko ze kterého je vyrobena, mělo oba rodiče se 100% iberskou krví..

Aby jamón získal černý štítek, musí navíc prasátko strávit minimálně 3 měsíce života pastvou v dubovém hájku, kde se živí výhradně žaludy (bellota je španlělky žalud). Více informací o dělení sušených šunek a o jamónu podrobně naleznete zde.

Chuť a barva Jamónu Ibérico de bellota z černého iberského prasátka.

Jamón Ibérico de bellota představuje jedinečnou s ničím jiným nesrovnatelnou pochoutku oceňovanou gurmány po celém světě.

Prasátka se pasou na tzv. dehesách tedy loukách ke mají dostatek pohybu a dostatek aromatických bylinek, kořínků a žaludů ke krmení. Výsledkem je neopakovatelná jemná oříšková chuť masa, v tuku má vyšší obsah mononenasycených (zdravých) mastných kyselin. Tuk svou strukturou připomíný spíše olivový olej, více než tradiční vepřový tuk.

Iberská prasátka navíc mají tu genetickou zvláštnost, že jim tuk prorůstá do vláken svaloviny a díky tomu je maso neuvěřitelně jemné (svou konzistencí připomíná uzeného lososa) a zároveň neskutečně šťavnaté.

V praktickém vakuovém balení oceníte dlouhotrvající chuť, intenzivní aroma a sytě rubínovou barvu jednotlivých plátků

Ibérico de bellota tak představuje nejvyšší kvalitativní stupeň. Je tak ideální ty, kteří hledají jen to nejlepší.

Produkce Ibérica představuje jen asi 10% celku (90% je pak Serrano).

Honza z Jamonarny doporučuje

Nedílnou součástí chuťového zážitku je pak dobře spárované nejlépe španělské červené víno. K Ibéricu de bellota se hodí jen to nejlepší a tedy doporučuji barikované perly archívní Latierra ročník 2014, krásku ze stoletých keřů La Garnacha Olvidada nebo vlajkovou loď vinařství Albet i Noya La Milana


Potřebujete více informací?

„Iberico Rychlý výběr Jamonu Jamón podrobně Jak krájet Jamón?

Anebo nám rovnou napište jamonarna@jamonarna.czči zavolejte +420 601 131 003 ?

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
2x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: