Jamón ibérico cebo campo Caballero 100g

329 Kč 293,75 Kč bez DPH
Skladem (>5 ks)

TOP produkt

STAR

bez éček / sin aditivos

Zadní kýta, Jamón Ibérico, de campo z prasátek z volného výběhu.

Praktické vakuové balení.

Hmotnost netto: 100g

Zažijte jedinečnou chuť iberské sušené šunky Jamón.

Složení: vepřové maso, sůl

Jamonarna doporučuje: chuť Jamónu Ibérico výborně doplní červené barikované víno Mala Vida

Detailní informace

Detailní popis produktu

Sin_aditivos

Bez éček a chemických konzervantů

Krájený Jamón Ibérico de cebo de campo z farmy Caballero z prasátek žijících ve volném výběhu je vyroben výhradně přírodními postupy bez éček a jakýchkoliv konzervačních látek. Sušení probíhá výhradně na čerstvém horském vzduchu.

Zelený štítek

Podle oficiálního dělení iberských šunek má tato paleta zelený štítek. To znamená, že prasátko, ze kterého je vyrobena strávilo svůj živt ve volném výběhu, kde se živí vším, co najde a zároveň je krmeno běžným organickým krmivem.

Prasátko může být 50%, 75% nebo 100% iberské krve.Více informací o dělení sušených šunek a o jamónu podrobně naleznete zde.

Chuť a barva Jamónu Ibérico de cebo z černého iberského prasátka.

Jamón Ibérico obecně představuje jedinečnou s ničím jiným nesrovnatelnou pochoutku oceňovanou gurmány po celém světě.

Prasátka Ibérico de cebo de campo tráví svůj život ve volném výběhu, živí se kromě bylinek a kořínků, které najdou ve výběhu také běžným organickým krmivem. Tím se liší od Ibérica de bellota - ti žijí na tzv. "dehesách", kde se živí především žaludy. Iberská prasátka obecně mají tu genetickou zvláštnost, že jim tuk prorůstá mezi jednotlivá vlákna svaloviny a maso je díky tomu neuvěřitelně jemné a zároveň až neskutečně jemné. Tuk je navíc diky vyššímu obsahu mononenasycených mastných kyselin velmi zdravý. Tuk svou strukturou připomíný spíše olivový olej, více než tradiční vepřový tuk.

V praktickém vakuovém balení ocenít dlouhotrvající chuť intenzivní aroma a sytě rubínovou barvu jednotlivých plátků

Ibérico de cebo de campo díky tomu představuje vyšší kvalitativní stupeň oproti běžnému Ibéricu de cebo a lepší už je v podstatě jen excelentní Ibérico de bellota. Je tak ideální v poměru cena / kvalita.

Produkce Ibérica představuje jen asi 10% celku (90% je pak Serrano). 

Honza z Jamonarny doporučuje

Nedílnou součástí chuťového zážitku je pak dobře spárované nejlépe španělské červené víno. Jamonarna doporučuje barikované perly archívní Latierra ročník 2014 či nejoblíbenější barikované víno Mala Vida

Speciální TIP Honzy z Jamonarny

jednoduchý recept na snídani šampionů, díky které zvládnete úplně všechno, co na vás den přichystá

Jamon_a_vajíčka_small

Potřebujete více informací?

„Iberico Rychlý výběr Jamonu Jamón podrobně Jak krájet Jamón?

Anebo nám rovnou napište jamonarna@jamonarna.czči zavolejte +420 601 131 003 ?

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole: