Tragolargo Moscatel - Malvasia 0,75l
Související produkty
Detailní popis produktu
Během roku ochutnáme na různých degustacích desítky nových vín a vždycky je to velmi příjemný zážitek, ale ne více než 2x až 3x za rok objevíme opravdovou "bombu". Naposledy to byla v létě 2019 La Milana vinařství Albet i Noya až na jaře 2021 právě oranžové Tragolargo. Skutečně výjimečně krásný kousek navíc za v této třídě vín velmi příjemnou cenu.
K vínu se výborně hodí Jamón Ibérico, Salchichon Cular, mladší sýry Manchego spolu s hrušovým džemem a chilli papričkou Isot.
Andrés Carul a Marta Ribera
Název Finca Casa Balaguer Tragolargo by nás mohl mást odkazem na vinařství Balaguer, ale vysvětelní je velmi jednoduché. Tohle víno začal tvořit pan Rafaelo Bernabe (zakladatel projektu Finca Casa Balaguer) , který se celý život intenzivně věnoval naturálním vínům. Na sklonku života, kdy mu už nezbývalo sil na tento krásný, ale velmi náročný obor předal tento svůj vinařský projekt mladému manželskému páru. Pan Andrés Carull a jeho žena Marta Ribera se jako majitelé Bodegas Vinessens rádi téhle krásy ujali.
Finca Casa Balaguer
Tragolargo bychom mohli přeložit jako "dlouhý doušek" a cílem vinařů bylo přiravit víno, které si budete užívat pomalinku, v příjemném rozpoložení, víno lehké zábavné a chuťově pestré a přitom lehce pitelné. Zkrátka víno, které Vás bude bavit. A podařilo se.
Rafinovaná a trochu netradiční kombinace výrazně aromatické odrůdy Moscatel a odrůdy Malvasija, jež dává vínu plnější projev spolu s jedinenčným postupem výroby je základem opravdu výjjimečného kousku!
V chuti velmi svěží víno vysoké viskozity, skvěle pitelné s jasnými, ale velmi jemnými taniny a ovocně lahodnou dlohou dochutí.
Barva je výrazná zlatožlutá.
Vůně je velmi intenzivní, krásná a svůdná, pomerančový květ a jasmín, mandarinky a pomerančová kůra.
Vinice leží v nulové nadmořské výšce přímo u moře v národním parku Lagunas de La Mata. Vinařství pracuje v ekologickém režimu s prvky biodynamiky. Během výroby se nikdy do vína nepřidává síra. Hrozny se sbírají výhradně ručně do bedýnek a po převozu do vinařství se odstonkují a pomelou. Každá z odrůd fermentuje zvlášť v přímém kontaktu se slupkami po dobu jednoho měsíce. Moscatel v nerezových tancích a Malvasia v betonových tancích.
Víno se stáčí do lahví bez čiření a filtrace.
Vinařství: Vinessens
Obsah kyselin: 5,7 g/l
Obsah alkoholu: 12,5%
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.