El Telar 0,75l

799 Kč 660,33 Kč bez DPH
Skladem (5 ks)

Červené suché biodynamické víno vyrobené z odrůdy Monastrell a Cabernet

Těžké barikované víno vysoké viskozity.

Barva je výrazná tmavě červená až fialová.

Vůně je intenzivní s tóny černého rybízu, brusinek, borůvek a sušených švestek.

V chuti je velmi výrazné a hutné s chutí tmavého lesního ovoce, koženého pásku s lehkou minerální linkou a výraznými taniny v dlouhém dochutí.

Vinařství: Vinessens / Finca Casa Balaguer

Doporučujeme víno pro: Znalce, kteří milují těžká červená vína i začátečníky, kteří hledají zajímavé chuťové zážitky.

Zrání v sudu (barrique):  18 měsíců

Vinessens_logo

Detailní informace

Detailní popis produktu

Jedno z mých nejoblíbenějších. Krásně vyladěné, kultivované a velmi těžké víno vysoké viskozity. Vhodné pro výjimečné příležitosti.

Možná Vás zajímá

Proč je na etiketě tkalcovský stav?

El Telar je španělský právě Tkalcovský stav. Vinař nám tím ukazuje, že víno je dokonale poskládané a vyladěné.

Čísla a data

Vinařství: Vinessens / Finca Casa Balaguer
Obsah alkoholu: 15,5 % 
Oblast: La Mancha (D.O. Alicante)
Zrání: Barrique 18 měsíců

Párování s pokrmem?

vyzrálejší tvrdé sýry (Manchego Viejo), zvěřina, tučná masa

Manchego_spodni

O vinařství

Vinařství Vinessens založil pan Andres Carull a jeho partnerka Marta Ribera. Pan Balaguer, majitel vinařství Finca Casa Balaguer s historií od roku 1750 zasvětil celý svůj život výrobě čistých organických a biodynamických vín. V pokročilém věku se rozhodl předat toto vynařství právě zakladatelům vinařství Vinessens. Andres a Marta pod značkou Finca Casa Balaguer vyrábějí jedinčná vína. Hospodaří na pouhých 11ha půdy a vyrábí pouze 3 druhy vín z odrůd Monastrell, Syrah, Cabernet Sauvignon a Chardonnay. Specializují se na špičková vína a umějí to. Vinessens sídlí v městečku Villena asi 50 km od středozemního moře. Kombinace středomořského podnebí s poměrně vysokou nadmořskou výškou kolem 600 mnm tvoří ideální podmínky pro pěstování výjimečných vín.Hrozny sbírají vinaři výhradně ručně a k dalšímu zpracování vybírají jen ty nejlepší. Obě odrůdy se zpracovávají zvlášť. Monastrell fermentuje po dobu 21 dní v chladu, následuje malolaktická fermentace a následně zrání v sudech z francouzského dubu (500l) po dobu 15 měsíců. Cabernet Sauvignon fermentuje také 21 dnů a následně zraje v sudech o objemu 225l stejně jako Monastrell 15 měsíců. Na závěr se obě odrůdy smíchají.

vinařství vinessense

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: