Fabada Asturiana

Španělská Fabada je tradičním pokrmem v oblasti Asturia v severozápdním cípu Španělsko, jehož metropolí je město Oviedo.

Hutný, chutný a velmi výživný pokrm.

Receptů existuje nespočet, ale nám se nejlépe líbí tato varianta také proto, že je s červeným vínem:). 

fabada_asturiana_jamonarna_3

Na 4 porce budeme potřebovat:

1 ks bobkový list

1 polévková lžíce olivového oleje (na vaření doporučujeme Bio oro)

špetka šafránu

250 g klobásy chorizo (doporučujeme Chorizo Sartra Ibérico Dulce neb Picante)

250 g salám Salchichon (jeden z nejlepších Salchichon Ibérico Cular Símon Martín)

250 g vepřové slaniny

60 ml Červené víno (doporučujeme Camino Tinto)

500 ml drůbeží vývar

Klobásu, salám a slaninu nakrájíme na kousky a smažíme ve větší pánvi na oleji asi 2 minuty za stálého míchání.

Přilijeme červené víno a necháme 2-3 minuty probublávat.

Potom vmícháme scezené fazole, šafrán, bobkový list a přilijeme vývar.

Zvolna povaříme asi 30 minut.

Ihned podáváme.

Jako přílohu doporučujeme čerstvou křupavou bílou bagetu.

Dobrou chuť!

fabada_asturiana_jamonarna_5

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení