Jamón chléb

Ideální poměr  námaha/výsledek 

Tuhle krásu jsme objevili vlastně náhodou, když jsme při přípravě tapasů v Café Jamón omylem spletli pomazánku se sýrem manchego a místo ní použili krém na dezert a ono to nebylo vůbec špatné. Tak jsme zkusili pomazánku na sladko a olalá: Trochu překvapivá, ale krásně sladěná chuť sladkého krému a sušené šunky Jamón je prostě famózní. 

Co budeme potřebovat:

  • chléb, doporučujeme kváskový nebo žitný podle toho, co máte rádi
  • polníček
  • 2 - 3 plátky Jamón Serrano na každý jeden krajíc chleba
  • na ozdobení granátové jablko nebo/a kousky pomeranče
  • na krém budeme potřebovat:
    • 1 x pomazánkové máslo
    • 1 x lžíce medu
    • 1/2 lžíce plnotučné hořčice
    • sůl a pepř podle chuti

Ingedience na pomazánku důkladně promícháme a namažeme silnější vrstvu na plátek chleba, přidáme polníček, dobře načechraný Jamón (ve vakuovém balení jsou plátky oddělené, takže jdou dobře od sebe), nazdobíme granátovým jablkem a můžeme ještě zakápnout olivovým olejem a je hotovo!

Jednoduché ale vynikající. 

Jamon_chleb

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení