Snídaně šampionů

Ponechme nyní stranou večerní kulinářské zážitky s Jamónem a jeho mimo jiné velmi kladný vliv na příjemná rána i po nemírné konzumaci vína. Každý správný gurmán na sebe totiž myslí už od rána a každý den začíná snídaní. A jakou máme snídani, takový máme i den.

A vězte, že s touhle snídaní zvládnete úplně všecho , co na Vás den přichystá.

Dobrou chuť přeje Honza z Jamonarny

Moje nejoblíbenější snídaně

Mojí nejoblíbenější snídaní jsou vajíčka s plátky Jamónu. Ideální samozřejmě je, pokud máme jako každý správný profesionální gurmán v kuchyni na stole připravenou a vždy rozkrájenou vepřovou nožičku z naší nabídky. Základy krájení nejsou až tak složité a s naším videonávodem to bez problémů zvládnete.

Pro začátek můžete zvolit Jamón paletu Serrano s délkou zrání 8 měsíců a pro pokročilé gurmány pak Jamón paleta Ibérico de cebo (to už je ale opravdu velká nádhera!)

A pokud se Vám to zalíbí rád se s vámi poznám osobně na našem Kurzu krájení Jamónu.

jamon_cortador_detail

Jamon_Iberico_de_campo_100g_1

Pokud si na to ale zatím netroufáte, máme i jednodušší varianty:

  1. V našem tapas baru Jamonarna na Bělohorské 43 v Praze na Břevnově si můžete zakoupit čerstvě na jemné plátky nakrájený Jamón Serrano i Jamón Ibérico. Třeba krabička se 100g Serrana stojí 119,- Kč
  2. Tutéž krabičku (a také další z našich Tapas boxů ) Vám do 120 minut dovezeme kamkoliv v Praze
  3. A pokud to k nám máte daleko, objednejte u si nás na eshopu vakuově balené špičkové Jamóny . A ty už vám dovezeme kamkoliv v ČR.

Všechny sušené šunky Jamón od nás jsou samozřejmě bez éček a konzervantů.

A jak už jsme v Jamonarně zvyklí, příprava je velmi jednoduchá a výsledek vskutku báječný!

Co budeme potřebovat?

  • 1 - 2 vejce
  • máslo
  • asi 20 g Jamón (Serrano nebo Ibérico)
  • sůl, pepř

Jak na to?

Na menší pánvičce rozhřejeme máslo a přídáme vajíčka jako volská oka. Po pár minutách, kdy je žloutek i bílek shora stále tekutý,  položíme na vejce pár plátků Jamónu. Přiklopíme pokličkou na velmi krátkou dobu. Stačí kolem 30 sekund. Žloutek musí být horký, ale stále tekutý. A můžeme servírovat.

Jako přílohu doporučuji křupavou bílou francouzskou bagetu, kterou můžeme namazat máslem. Výtečná jemně trpká a masově hutná a jen mírně slaná chuť Jamónu krásně vynikne, když je šunka horká a v kombinaci s tekoucím žloutkem a křupavou bagetou je prostě famózní!

A samozřejmě skleničku čerstvě vymačkané pomerančové šťávy.

Jamon_Box1024x1364

Musím Vás ale varovat - tohle je jeden z kulinářských zážitků, na kterých si lze velmi snadno vypěstovat závislost. Ale ono je to vlastně v pořádku. Jamón je totiž nejen neskutečně dobrý, ale také zdraví velmi prospěšný.

A vězte, že po takovéto snídani zvládnete vše, co na vás den přichystá.

snidane_sampionu