Mimosa

Mimosa je lehký a skvělý koktejl, který je ideální k nedělní pozdní snídani, ale já si ho ráda dávám i při letních večerech.
Proč se nazývá zrovna tak...je to podle jedné žluté rostliny Akácii stříbrné, které se v angličtině nazývá Mimosa. A z toho usuzuji, že ten, kdo nazval tento koktejl musel být Angličan, který se probudil v jednom Pařížském hotelu a měl pořádnou kocovinu a potřeboval vyprošťovák. Jelikož historie tohoto koktejlu sahá do roku 1925 a to do jednoho hotelu v Paříži kde se stal od té doby velmi oblíbený.


Recept je velmi jednoduchý ...


1dc Cava nebo Frizzante Bianco


1dc čerstvou pomerančovou šťávu


3kostky ledu

Mimosa

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení