Prosecco Terre dei Buth DOC Rosé 0,75l
Související produkty
Detailní popis produktu
Spousta lidí si dnes po pod pojmem "Prosecco" vybaví sladkou lehce alkoholickou limonádu sycenou CO2. Přiznám se, že jsem k téhle pomýlené představě tíhnul také.
O to příjemnější a silnější byl pak zážitek z první degustace skutečného Prosecca z "dílny" vinařství Terre dei Buth.
Tohle "skutečné" Prosecco je vyrobeno metodou tzv. Martinotti - Charmat, tedy perlení vzniká během sekundární fermentace při tlaku nad 3 atmosféry přirozeným zráním v nerezovém vinifikátoru pod dobu 60 - 70 dní. Stejná metoda se používá při výrobě originálního šampaňského a troufnu si tvrdit, že tenhle krásný kousek některá konkureční vína ze Champagne jednoduše předčí!
Zážitek je to jednoduše FAMÓZNÍ!.
Nechte se také unést, je to prostě pecka!
Možná Vás zajímá
Co znamená "takové to" Brut, Natur Brut, Demi Sec a tak?
Šumivá vína mají stupnici cukernatosti úplně jinou, než vína tichá. Podívejme se tedy na to, co jednotlivé výrazy v souvislosti se zbytkový cukrem znamenají:
Brut Nature | 0 - 3 g/l |
Extra Brut | 0 - 6 g/l |
Brut | 6 - 12 g/l |
Extra dry | 12 - 17 g/l |
Sec | 17 - 32 g/l |
Demi-Sec | 32 - 52 g/l |
Doux | 50 + g/l |
Čísla a data
Vinařství: | Terre dei Buth |
Zbytkový cukr: | 10 - 11 g/l |
Obsah kyselin: | 5 - 6 g/l |
Obsah alkoholu: | 11 % |
Oblast: | Treviso - Veneto (Itálie) |
Zrání: | Martinotti - Charmat, 60 až 70 dní |
O vinařství
Vinice Terre dei Buth leží v oblasti Treviso - Veneto.Klima je mírně vnitrozemské.
Půda je štěrkopísčitá s bílými kamennými oblázky a celé oblasti od pohoří Conegliano až po Valdobiadenne dává vláhu tamním vinicím řeka Piave.
Tradici výroby vína si u rodiny Marion předávají z generace na generaci již od roku 1891.
Každých 25 let obnovují sadbu a to proto, že starší keře dávají hrozny, ze kterých se vyrábí těžší vína.
Vinařství Terre dei Buth ale produkuje krásná, svěží lehká a dobře pitelná vína, proto udržuje i vinice mladé.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.