Po stopách Hry o trůny ve Španělsku

game_of_thrones_location_in_spain

Jakkoliv seriál Game of Thrones pochází ze Spojených států, lokace kde se natáčely jednotlivé série najdeme povětšinou v jiných zemích. Kromě Chorvatska, Islandu, Severního Irska, Skotska, Maroka či Malty právě ve Španělsku a často jsou to turisticky známá místa, která každopádě stojí za to navštívit.

Královský palác Alcázar v Seville jako sídlo rodu Martellů z Dornu

Vybavíte si pátou řadu, kde v Dornu rod Martellů sídlil ve Vodních zahradách? Jako lokace posloužil krásný více než 700 let starý královský palác Alcázar v Seville.

Sevilla_Alcazar_Game_of_Thrones_1
Sevilla_Alcazar_Game_of_thrones
Sevilla_Alcazar_Game_of_thrones_2
Sevilla_Alcazar_Game_of_thrones_3

Tapas_bar_Jamonarna


Pouštní krajina kmene Dorhtraků v Las Bardenas Reales (region Navarra)

V šesté sérii je Daenerys Taragrien zajata Dorthraky v magické pouštní krajině. Tyhle díly se natáčely ve španělském přírodním parku Las Bardenas Reales v regionu Navarra.

Las_Bardelas_reales_game_of_thrones_2
Las_Bardenas_Reales_game_of_thrones_1

Daenerys jako rozbíječka okovů v Zálivu otrokářů v Castillo Papa Luna v Peňiscole

Město otrokářů (Slaver City) v Zálivu otrokářů (Slaver's Bay) v Meerenu, kam přijíždí Daenarys Taragrien už jako rozbíjčka okovů se natáčel v Peňiscole (asi na půli cesty mezi Barcelonou a Valencií) v El Castillo a de Peňiscola také známého jako Castillo Papa Luna.

Peniscola_game_of_thrones_1
Peniscola_game_of_thrones_2
Peniscola_game_of_thrones_3
Peniscola_game_of_thrones_4

Tapas_boxy


Dlouhý most ve Volantisu je ve skutečnosti ve španělské Cordobě přes řeku Guadalquivir

Vstupem do svobodného města Volarisu ve Hře o trůny byl dlouhý most plný roztodivných obydlí a obchůdků. V páté řadě tudy třeba přicházeli dva největší intrikání - Tyrion Lanister a eunuch Varys. Ve skutečnosti je tento most v jihošpanělské Cordobě. Spojuje břehy řeky Guadalquivir, která je ve skutečnosti mnohem menší. Trikaři v HBO dokážou zázraky.

Long_bridge_Cordoba_game_of_thrones_1
Long_bridge_Cordoba_game_of_thrones_2

Darkove_boxy


Tarlyho dům stojí ve skutečnosti nedaleko Girony a jmenuje se Castell de Santa Florentina

V šesté sérii přijíždí tlouštík Sam se svou milou Gilly a nevlastním synem do Tarlyho domu. Ve skutečnosti je to malebný zámeček nedaleko Girony. Pokud budete mit cestu Barcelony nebo na Costa Brava určitě se sem zajeďte podívat.

"Santa_Florentina_Game_of_Thrones
Santa_Florentina_Game_of_Thrones_2

Kurzy_krajeni_jamonu


Královo přístaviště i Braavos - ve skutečnosti španělská Girona

V historickém městečku Girona (severně nedaleko Barcelony) se mísí architektonické prvky a tradice římské, arabské, židovské i křesťanské. Tahle krásná architektura přilákala také filmaře séri Hra o trůny. Historické památky se objeví v několika dílech jako Královo přístaviště i Braavos.

Určitě doporučujeme náštvěvu, nicméně počítejte s tím, že v centru se obtížně parkuje a je tedy lepší dojet sem taxíkem.

Girona_game_of_thrones_3
Girona_game_of_thrones_2
Girona_1_game_of_thrones
Girona_game_of_thrones.020

Jamon


spanelska_vina_organicka