Tradiční španělská zeleninová polévka, která se podává studená a je tak ideální pro horké letní dny. Příprava je extrémně jednochuchá a tento delikatesní pokrm připravíte za pár minut. Možností doladění chutí je mnoho, nám nejlépe chutná Gazpacho podle následujícího receptu:
Na 2 poctivé porce budeme potřebovat:
Základ polévky Gazpacho dochutíme několika kapkami kvalittního olivového oleje, nalijeme do talíře. Přidáme na malé kousky nakrájenou sušenou šunku Jamon Ibérico a nahrubo nastrouhaný sýr Manchego Curado. Podle chuti můžeme doladit čersvou papričkou Habaňero nebo některou z pálivých mashů v kategorii Chilli papričky (zde varujeme - dávkujte velmi opatrně, tyhle "krásky" opravdu hodně pálí.
Jako přílohu doporučujeme čerstvou bílou bagetu.
Dobrou chuť!
Gazpacho de le Madre 750 ml