Paleta Ibérica Selección Caballero

3 200 Kč 3 900 Kč 3 900 Kč od 3 200 Kč 2 857,14 Kč bez DPH 3 482,14 Kč bez DPH 3 482,14 Kč bez DPH od 2 857,14 Kč bez DPH
Momentálně nedostupné Momentálně nedostupné Momentálně nedostupné Zvolte variantu
Varianta

bez éček / sin aditivos

Přední noha (plec), černé prasátko Ibérico, délka zrání 20 - 24 měsíců.

Hmotnost:4 - 6,9 kg

Složení: vepřové maso, sůl

Jamonarna doporučuje: chuť Jamónu Ibérico Selección výborně doplní červené organické víno Mala Vida Edición Limitada

spanish-flag-smallcaballeros_ikony

Certi_calidad_Caballero_jamones

Detailní informace

Detailní popis produktu

Honza o Ibéricu Selección Caballero

Jamony Caballero jsou stejně všechny ostatní nabízené sušené šunky Jamón zcela bez éček a chemických konzervantů.

Ideální poměr cena / kvalita a nejsnažší cesta k chuti Ibérico de Bellota.

Paleta Sellección nemá žádný štítek a je tedy mimo oficiálni hodnocení. Je to proto, že se pohybuje mezi kategoriemi "de cebo" (tedy běžně krmená prasátka) a "de bellota" (prasátka krmená žaludy). Více se dozvíte v článku Vše o Jamónu podrobně.

Tito vepříci se pasou v období Montanery na loukách tzv. Dehesách, kde se živí žaludy, kořínky a bylinkami stejně jako ta, ze kterých je nakonec Ibérico de Bellota, ale nedosáhnou pro oficiální zařazení požadovaného hmotnostního přírůstku a jsou dokrmována běžným organickým krmivem.

Paleta Selección tedy nemá požadované certifikáty, nicméně rozdíl v chuti oproti Ibérico de bellota je velmi malý (mezi námi - ale to opravdu nikomu neříkejte - poznají ho jen skuteční znalci), cena je však velice příznivá a představuje tak nejpraktičtější cestu k tomu nejlepšímu - na dohled k chuti TOP produktu Ibérico de bellota

S délkou zrání 20 až 24 měsíců , patří takhle nožička z iberských vepřů k tomu nejlepšímu

Díky jedinečným vlastnostem iberského vepře a to například pro jejich genetickou zvlášnost, kdy tuk prorůstá hluboko mezi jednotlivá svalová vlákna a maso je díky tomu neuvěřitelně křehké, patří tahle úžasná nožička k nejoblíbenějším.

Bez éček

Paleta Ibérico Selección o délce zrání 20-24 měsíců z prasátek žijících ve volném výběhu a krmená žaludy je vyrobena výhradně přírodními postupy bez éček a jakýchkoliv konzervačních látek. Sušení probíhá výhradně na čerstvém horském vzduchu.

Paleta Selección:

.

Přívlastek Selección znamená, že tato prasátka strávila zimní období Montanery na pastvinách Dehesa stejně jako ta, ze kterých je potom certifikované Ibérico de Bellota , nepřibrala ale pro certifiakci požadovaných 45kg váhy.

Dehesa Jamones Caballero

Jamones_Caballeros_1 Iberští vepříci na pastvě na farmě Caballero

Jamon_Iberico_Caballero_win

Chuť a barva Jamón Ibérico Selección z černého iberského prasátka

Jamón Ibérico obecně představuje jedinečnou s ničím jiným nesrovnatelnou pochoutku oceňovanou gurmány po celém světě.

Prasátka, ze kterých se vyrábí Ibérico Selección tráví svůj život ve volném výběhu, živí se žaludy , bylinkami a kořínky. Následně se pak dokrumují běžným organickým krmivem, chuťově je však maso z Paleta Selección velmi blízké certifkovanému Ibérico de Bellota.

Iberská prasátka obecně mají tu genetickou zvláštnost, že jim tuk prorůstá mezi jednotlivá vlákna svaloviny a maso je díky tomu neuvěřitelně křehké a zároveň až neskutečně jemné. Tuk je navíc diky vyššímu obsahu mononenasycených mastných kyselin velmi zdravý. Tuk svou strukturou připomíná spíše olivový olej, více než tradiční vepřový tuk.

Délka sušení palety 20 - 24 měsíců pak šunce zaručuje dlouhotrvající chuť intenzivní aroma a sytě rubínovou barvu na řezu

Ibérico Selección díky tomu představuje vyšší kvalitativní stupeň oproti běžnému Ibéricu de cebo a chuťově se velmi přibližuje excelentnímu Ibérico de bellota.. Je tak ideální v poměru cena / kvalita.

Produkce Ibérica představuje jen asi 10% celku (90% je pak Serrano).

Caballero Jamones

Rodinná Farma Caballero Jamones sídlí v městečku Almadén de la Plata nedaleko Sevilly.

Chovu iberských vepřů a výrobě Jamónu Ibérico se věnují více než 60 let.

Caballero_Jamones_logo

Vítězný Jamón Ibérico de Bellota

Jamón Ibérico de Bellota z černých iberských prasátek krmených žaludy získal další prestižní ocenění.

V mezinárodní prestižní degustační soutěží Superior Taste Award 2024 získal 100% Jamón Ibérico de Bellota našeho dodavatele farmy Caballero Jamones S.L. prestižní medaili SUPERIOR TASTE AWARD a maximální možný počet 3 hvězdiček.

Caballero_Jamones_Iberico_Bellota_Award_1

Caballero_Jamones_Iberico_Bellota_Award_2

Jamonarna doporučuje

Nedílnou součástí chuťového zážitku je pak dobře spárované nejlépe španělské červené víno. Jamonarna doporučuje krásné červené víno Bodegas Arráez Los Arraéz Syrah

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: