Desková hra Španělsky Hravě u nás v Jamonárně

Ochutnali jsme ji a stálo to za to

Desková hra Španělsky Hravě je unikátní český vzdělávací projekt známého českého lektora na španělský jazyk.

Začínáte na hrací ploše v České republice a vydáváte se na cestu do Španělska. Vyberete si jestli pojede autem, poletíte letadlem, poplujete lodí nebo pojedete vlakem. Všechny trasy jsou stejně dlouhé a všechny trasy Vás donutí šlápnout na 17 políček na hrací ploše. Tímto tematickým závodem do námi oblíbené země Vás provází hrací karty, které jsou rozděleny celkem do 4 úrovní (podle obtížnosti). Hrát proti sobě tedy může úplný neznalec španělského jazyka i pokročilý.

Herní systém je totiž udělaný tak, že proti sobě mohou hrát různé úrovně a každý se posouvá kupředu a každý se učí španělsky. Ve hře tak narazíte na hrací karty pro úplné začátečníky, kde jsou otázky třeba jako: „Co to je amigo?“, „Co znamená tradiční hláška mi casa es tu casa?“, nebo třeba „Co je to gazpacho?“. Tyto otázky jsme znali velmi dobře. Ještě aby ne, oblíbené Gazpacho Andaluz máme v naší nabídce od značky De la Madre a je skvělé – doporučujeme.

U složitějších karet si ale už sáhnete na tvorbu vlastních vět, časování sloves a karty Vás doslova provedou tím nejdůležitějším, co ve španělsky mluvících zemích budete potřebovat. U těch nejtěžších karet, tedy když si hodně věříte nebo už předchozí karty máte zmáklé, tak už mluvíte v minulém i budoucím čase, rozkazujete, hádáte se nebo třeba si vyjadřujete lásku.

Herní systém je unikátní v tom, že začátečníci mohou chybovat, ale čím jste zkušenější, tím je chyba pro Vás dražší. U pokročilejších karet si za chybu couvnete.

Dokonalé.

onlinespanelsky_1

Na každé hrací kartě najdete vždycky otázku pro Vašeho soupeře, správnou odpověď, doplnění k odpovědi a krom toho často i QR kód, který Vás odkáže na speciální vyrobenou video lekci k dané kartě, kde se objeví lektor Vasco z onlinespanelsky.cz a začne Vám danou problematiku ze široka vysvětlovat.

Vytáhl jsem si například kartu s otázkou: „Co je to BUEN PROVECHO?“. Já, jako milovník španělské kuchyně, toto slýchám velmi často, takže jsem hnedka věděl, že to je „dobrou chuť“.

Velmi cením propracovanost hracích karet. Takových karet je ve hře totiž až 360. Kromě těch základních hracích karet, které Vás opravdu učí španělský jazyk, narazíte i na hrací karty SPECIAL, kde se zaměříte i na kulturu a reálie Španělska.

onlinespanelsky_2

 

onlinespanelsky_3

 

onlinespanelsky_4

Karta Vás i naučí, kdy se toto používá, a hlavně jak se na to snadno zareaguje. Můj protihráč zase dostal otázku s rozdíly jamónu a otázku na nejznámější španělský sýr. Ve hře tak nejen naučíte mluvit španělsky, ale i ochutnáte místní dobroty, tapas, šunky, sýry a španělskou kuchyni. Vlastně stejně jako u nás v Jamonárně.

Hodina napínavé zábavy utekla rychle. Soupeře jsem nakonec porazil, ale pravda, že jen o kousek. Hra nás velmi bavila, naučila spoustu nového a vlastně celkově mile překvapila.

Jsem rádi, že ji můžeme zařadit do naše sortimentu. Spolu s hrou u nás v prodejně i na webu najdete i pexeso Španělsky Hravě. Je to malá sympatická krabička, ve které najdete 80 hracích karet ve 2 sadách pexesa.

Ovšem zde neotáčíte a nehledáte stejné obrázky, ale hledáte souvislosti ve španělštině. Opět Vás i tento produkt učí tento krásný jazyk a samozřejmě i trénuje Vaši paměť, jak už to u pexesa bývá.

Hra i pexeso jsou pro mladé i starší, pro začátečníky i pokročilé.

Všechno je to česká malovýroba a vše se dělá ručně, tomu pak odpovídá i vyšší cenovka. Ale jsme přesvědčeni, že to za to stojí.

Talíř s Jamón Ibérico, dvě skleničky výborného červeného vína Mala Vida a desková hra Španělsky Hravě je opravdu návod na pravý španělský večer. Spojte Vaše oblíbené chutě se španělštinou a zkuste to hravě. Přijďte si pro ni k nám do prodejny.

Těšíme se na Vás.

Honza & Lucka

onlinespanelsky_5