Naše filozofie

Naše filozofie
 

Albet i Noya vinice 

Svět se stále zrychluje a to sebou kromě nesporných výhod přináší i některé podivnosti.

V gastronomii bohužel tlak na co nejnižší výrobní náklady dovedl některé výrobce k používání nedobrých metod různých urychlovačů, chemických přísad, umělých barviv, éček atd..

My jsme ale skálopevně přesvědčeni, že původní tradiční přírodní čisté po generace předávané postupy, láska k zemi a k půdě, rodinné tradici a umu mistrů svého řemesla je přesně to, co je ve výsledku neopakovatelný chuťový zážitek.

jamon_wines_manchego_banner

Naše produkty nenaleznete v běžné nabídce retailových řetězců. 

Vybíráme pro Vás to nejlepší u dodavatelů se stejnou filozofií.

parra_jimenez_wein

Naše vína Vinotéka je výsledkem více než 12ti let pečlivého výběru mezi zejména španělskými malými a středními vinařstvími. Všechna vína jsou v biokvalitě, řada z nich je od leadrů v oblasti biodynamického zemědělství s certifikací Demeter. 

BioDemeter 1

Tradiční španělské sušené šunky zejména od mistrů svého řemesla v oblasti Jamonu Serrano výrobce Granadul a Jamonu Ibérico výrobce Símon Martín a dalších včetně toho úplně nejlepšího, co lze v oblasti sušených šunek světově získat - Jamón Ibérico de Bellota. Jsou vždy bez éček a zpracovaná tradičními metodami bez použití klimatizovaných rychlosušíren a dalších "šidítek".

Věřte nám - na chuti je to znát!

majitel a selátka

Stejnou filozofii uplatňujeme při výběru dodavatelů špičkových sýrů, oliv a dalších specialit.

Olivy

Spolupracujeme s těmi nejlepšími v oboru tak, abychom Vám mohli na jednom místě nabídnout nejen to nejlepší, ale také odborně doporučit, co se k čemu hodí a dopřát Vám tak

maximální prožitek z dokonalého chuťového akordu.

Náměstí db small

 A protože chceme být nejlepší, tak se stále učíme u těch nejlepších. 

WhatsApp Image 2020-09-22 at 13.35.08

 

Náš příběh

Španělsko máme v srdci

Honza_a_Lucka


Honza ještě jako ředitel dopravy

Z korporátu do nejistých vod vlastního byznysu (2018)

Eshop Jamonarna.cz a tapas bar Jamonarna v Praze na Břevnově provozuji já (Honza) se svojí úžasnou manželkou Lucií. Pracoval jsem více než 20 let v korporátních firmách v oboru mezinárodní kamionové dopravy na manažerských pozicích.

Lucka pracovala jako key acount manager v obchodě a logistice.

Máme rádi dobré víno, kávu i dobré jídlo a milujeme Španělsko.

Já jsem ve Španělsku nějaký čas pobýval a dlouho sbíral odvahu k otevření vlastního podniku, díky kterému bychom mohl nabídnout trochu španělské atmosféry, pohody a gastronomie i v Čechách.

Na čínský rok vepře otevíráme Café Jamón (2019)

Na konci léta roku 2018 jsme se oba rozhodli odejít ze zaměstnání a naplno se věnovat svému snu.

Skoro 3 měsíce jsme vybírali vhodný prostor a společně navštívili více než 90 různých prostorů k pronájmu.

Nakonec zvítězilo krásné nové náměstí v Dolních Břežanech.

Začátkem listopadu 2018 jsme podepsali smlouvu o nájmu a po více než 3 měsících rekonstrukce otevřeli 5. února 2019 - přesně v den, kdy začal čínský rok vepře svůj první tapas bar Café Jamón

Honza a Lucka Café Jamón

Nejistá sezóna v dobách lockdownů (2020 - 2021)

Díky skvělým zákazníkům, se nám s Luckou podařilo překonat dlouhé téměř dva roky lockdownových opatření.

Výhodou bylo, že jsme během tohoto času vybudovali první verzi našeho e-eshopu se španělskými specialitami ještě na doméně cafe-jamon.cz.

Stěhujeme se na Břevnov (2022)

V lednu 2022 se majitel objektu v Dolních Břežanech na náměstí rozhodl dát všem místním podnikům výpoděď

Motivace je nám dodnes všem záhadou.

Výhodou bylo, že nás to popostrčilo v plánování další pobočky.

Hledání bylo tentokrát rychlejší.

Po dvou týdnech jsme se oba zamilovali do krásného prostoru na Bělohorské 43 v Praze 6 na Břevnově.

V půlce února jsme podepsali smlouvu a pustili se do rekonstrukce a budování.

Jamonarna_Belohorska_start

Jamonarna_eshop

Rebranding eshopu

Spolu se stěhování jsme také rebrandovali eshop a převedli ho na novou doménu www.jamonarna.cz.

Díky skvělé spolupráci s úžasnou markeťačkou  Lenkou Černou postupně ladíme k dokonalosti.

Lenka je fantastický "živel" spojující obrovskou profesionalitu a odborné znalosti s neutuchající energií a tahem na branku. Musím říct, že spolupráce s ní je někdy až vyčerpávající:).

A v pátek 13. otevíráme v Břevnově.

A tentokrát v pátek 13. května 2022 jsme otevřeli nový podnik s vylepšeným designem a už pod novou značkou značkou Jamonarna.

Břevnovští mají rádi dobré věci a rádi se k nám vracejí

Filozofií podniku je nabídnout jen to nejlepší ze španělské gastronomie, pečlivý výběr, osobní znalost výrobců a dodavatelů a denní dohled nad provozem je klíčem k úspěšnému podniku a spokojeným zákazníkům z řad jak gurmánů profesionálů tak gurmánů amatérů, kteří rádi nalézejí nové úžasné gastronomické zážitky.

A tuhle filozofii držíme ve všem. Spousta profesionálů z gastronomie nám radila šetřit na surovinách, touhle cestou ale jít nechceme.

Ať už se jedná o špičkové sušené šunky Jamón výhradně od prověrených dodavatelů, kteří stále striktně dodržují původní přírodní postupy (bez éček a chemie) či čistá organická španělská vína nebo třeba špičková káva.

Jamonarna_Brevnov

Naše plány

Během léta 2022 plánujeme rozjet výrobu a distribuci Tapas boxů, gurmánských krabiček s tím nejlepším, co nabízíme.

Zahajujeme také kurzy krájení Jamonu, firemní akce, cateringy a mnoho dalšího.

V horizontu několika málo let pak ve spolupráci s Pavlem Ševčíkem, autorem o creditologii, plánujeme věnovat se také poradenství pro všechny, kteří si chtějí realizovat svoje sny

Tapas_box_Jamonarna_1

Honza_Cortador_7