Kurzy krájení Jamónu
Na jaře 2022 si Honza ve španělské Granadě dodělal všechny potřebné kurzy a certikáty cortadora.
Od konce léta téhož roku pořádáme v Jamonarně pravidelné kurzy krájení Jamónu.
Naše "misionářské" úsilí, mající za cíl udělat z Jamónu v Čechách na Moravě i ve Slezku zcela běžnou součást každodenní gastronomie (tak jak je ve Španělsku již několik set let běžné) tím dostává nový rozměr.
A spousta zájemců nám dělá nepředstavitelnou radost!

Tapas boxy s rychlým dodáním
Od září 2022 jsme pak začali (zatím v Praze) rozvážet do 2 hodin od objednání naše Tapas boxy.
Čerstvě nakrájený Jamón bez éček a konzervantů se tak dostane snadno k zákazníkovi přímo na stůl.
Z téhle delikatesy se tak stává příjemný základ na večírek, party i hezký večer jen tak s partnerem či partnerkou.
Také jinak často úmorný pracovní meeting nebo jednání s ne vždy příjemným zákazníkem se díky tomu stává příjemnou a kreativní záležitostí.

Španělská velvyslankyně Excma.Sra.Da María Pérez Sanchéz-Laulhé (uprostřed)
Jsme dodavatelem Španělské ambasády v Praze
Díky shodě šťastných okolností a nasazení obchodního atašé Španělska Jaime Alcaideho (který k nám do Jamonarny chodí na kafe a Jamon) jsem měl možnost setkat se osobně se španělskou velvyslankyní.
Nevím, kdo dodával Jamon před námi, ale nebylo to úplně ono. Ale po malé ochutnávhce jsme od poloviny roku 2024 dodavatelem Jamonu na Španělskou ambasádu a jejich akce my.
Je mi velkou ctí a radostí!
A když Vám při přípravě projde rukama 15 kg špičkového Ibérico de Bellota, je to životní zážitek!
Partnerství s Escuela Europea de Cortadores de Jamón
V roce 2024 jsme se stali výhradním zástupcem prestižní španělské školy krájení Jamónu L'Escuela Europea de Cortadores de Jamón v Granadě.
Tady jsem mimo jiné sám skládal zkoušku jako Cortador de Jamón Profesional.
Jsme jediní, kdo pořádá v Čechách kurzy krájení Jamónu a nyní Vám umíme zařídit i profesionální školení s oficiálním španělských certifikátem.
Mimochodem ve Španělsku je chronický nedostatek Cortadorů a s naším certifikátem tam můžete nastoupit prakticky kdekoliv a ihned.
Jamonarna jako franšíza
Rádi bychom rozšířili naše služby i do regionů. Jamonarna je nyní v nabídce také jako franšíza.
Jednám s několik zájemci. Pardubice, Hradec Králové a můj tip, na který bych si vsadil, je Brno. Nedávno jsme tam s Luckou strávili víkend a bylo to moc příjemné.
Chcete-li si také realizovat svoje sny nebo o někom takovém víte, dejte mi vědět.
Dobré věci je potřeba šířit!
Tapas prkénka Jamonarna
Rozšiřujeme nabídku oblíbených Tapas boxů
Čerstvě krájený Jamón a další speciality dodáváme také na prkénkách. Připravujeme vždy až po Vašem objednání a v Praze distribuujeme expres kurýrní službou.
Tuhle službu využijí hlavně náročnější klienti ať už pro firemní účely (porady a jednání s klienty), tak všichni, kdo mají rádi špičkové občerstvení na oslavy a party.
Eventy a firemní večírky v Jamonarně
Komentované degustace, párování s víny, vyprávění o Španělsku a třeba také možnosti vyzkoušet si vlastnoručně krájení Jamónu pod dohledem zkušeného Cortadora.
Akce připravujeme vždy na míru dle potřeb klienta.
Spokojení zákazníci oceňují často do té doby nepoznané gurmánské zážitky.
U nás je to stále netradiční a možná právě proto velmi oblíbené.
Rádi připravíme nezapomenutlenou akci také pro Vás a Vaše klienty nebo zaměstnance. Více na Firemní akce v Jamonarně.
Catering Cortador Profesional
Show krájení Jamonu je vždy krásná akce a báječný gurmánský zážitek.
Ať už jde o svatbu, oslavu narozenin nebo firemní akci, jsou vždycky všichni účastníci nadšeni.
Pro mnohé je to první a o to intenzivnější zkušenost s kvalitním Jamonem a s dobře vyladěným párováním.
... a pořád rádi objevujeme nové věci
A protože také rádi objevujeme nové věci, tak v Jamonarně pořádáme pravidelné degustace španělských vín.
Při každé degustaci krájí Honza některou z našich sušených vepřových šunek a ty chuťové kombinace jsou jednoduše famózní.
Z každé degustace pak vybíráme víno, které zákazníkům chutnalo nejvíce a to pak přidáme do naší stálé nabídky.
Často jich po degustaci přibude i několik, protože vybrat je jedno je někdy prostě nereálné.
Postupně tak vzniká vlastní Vinotéka Jamonarna.

Naše plány
Roky 2025 a 2026 chceme věnovat rozšiřování a růstu našeho stávajího byznysu. Potenciálních gurmánů, kteří ještě nevědí, jaká krása je španělská šunka Jamón je stále spousta a tohle kulinářské "prozření" je až transcedentální zážitek. Je moc fajn být u toho.
Náš koncept nabízíme podobně "postiženým" zájemcům a chceme tak rozšířit Jamonarnu do celé republiky.
Také plánujeme otevřít velkou restauraci s širokou nabídkou španělské gastronomie.
Ve spolupráci s týmem skupiny DURO credit (www.durocredit.cz), zejména s Pavlem Hrubešem, s Petrem Hlaváčem a s Pavlem Ševčíkem, odborníky na Creditní financování, plánujeme věnovat se také poradenství pro všechny, kteří si chtějí realizovat svoje sny získáním Creditní inteligence."