Artuke, Rioja 0,75l

329 Kč 271,90 Kč bez DPH
Skladem (3 ks)

Červené Suché Karbonická Macerace víno vyrobené z odrůdy Tempranillo, Viura

Střední viskozita, velmi kultivované, lehká příjemná hořkost v dochutí.

Barva: Intenzivní červená s fialovými odlesky

Vůně: Velmi svěží. Červené ovoce, jako jsou ostružiny a lesní plody; hluboce zakořeněné v terroiru Bierzo s praženými tóny kouře a lékořice, spolu s balzamikovými aromaty, především máty.

Chuť: Víno je na patře dobře strukturované, s neuvěřitelnou hloubkou a přetrvávajícím ovocným závěrem. Dokonalá rovnováha s velmi jemnými tříslovinami a svěží hořkostí v dlouhém dochutí.

Vinařství: Artuke

Doporučujeme víno pro: Pro znalce a milovníky lehčích zajímavých vín a pro všechny, kteří se rádi seznamují se světem špičkových vín.

Zrání:  Karbonická macerace

Artuke logo

Detailní informace

Detailní popis produktu

Víno Artuke ze známé oblasti Rioja jsme poprvé představili na listopadové degustaci v Jamonarně . Spolu s novým ročníkem bílé La Volady vinařstív Albet i Noya tohle víno všechny účastníky okouzlilo a stalo se tak jedním ze dvou vítězů.

Díky tomu se stává součástí stále nabídky vinotéky Jamonarna .

Artuke 2024 se pyšní svůdným třešňově červeným odstínem s fialovým okrajem, který naznačuje jeho mladistvost. Ve vůni odhaluje intenzivní aroma zralého ovoce, jako jsou švestky a ostružiny, které prostupuje vzduchem. Na patře je toto víno lahodné a živé, přičemž stejné zralé ovoce hraje hlavní roli, jak je vnímáno ve vůni. Doprovázené jemnou hořkostí, která vyvažuje jeho šťavnatý profil, nabízí Artuke 2024 osvěžující a chutný zážitek.

Možná Vás zajímá

Víte, co je karbonická macerace?

Artuke se sklízí ručně a do vinařství postaveného v roce 1984 se dováží hrozny i se stopkami, kde se zpracovávají. Po úvodním výběru se Artuke přímo umisťuje do fermentačních nádrží, kde podléhá karbonické maceraci. Tato vinifikační technika (zrání v nerezových tancích po dobu 7 dní při teplotě 28°C), velmi běžná a typická pro tuto oblast, si klade za cíl, aby alkoholové kvašení probíhalo uvnitř hroznů, dokud jsou ještě celé, před rozdrcením hroznů.

Výsledkem je víno s velkou šťavnatostí a intenzitou. Nakonec, po stočení a lisování, se Artuke lahvuje a uvádí na trh svět, připravené překvapit a uchvátit srdce milovníků červeného vína obecně a zejména oddaných milovníků D.O.Ca. Rioja.

Oblast

Vinařství: Artuke
Oblast: Rioja
Zrání na kalech: Karbonická macerace

Párování s pokrmem?

Zvěřina, Červené maso, Jamón Ibérico, sýry Manchego.

Jamon Ibérico

O vinařství

V roce 1991 se Roberto De Miguel Blanco rozhodl udělat definitivní krok k zahájení svého velkolepého projektu. Byl si plně vědom kvality svých vín a věřil, že to, co nabízela, lze dobře obhájit jako důstojného dědice dlouholeté tradice. Nyní se nejnovější článek v dlouhém řetězci, který vdechuje život této sáze, zhmotňuje v podobě Artura a Kike. Dvě jména. Jedno poslání. Jedinečná vášeň. Z jejich fúze vzniká Artuke, jedno z nejlepších vinařství, které také ztělesňuje jedno z nejlepších vín oblasti D.O.Ca. Rioja.

Z Baños de Ebro v La Rioja Alavesa pochází toto červené víno s karbonickou macerací, které je výsledkem pozemků vlastněných vinařstvím v této vesnici, které spočívají na jílovito-vápencových půdách. Tento základ je zdrojem a původem, který vdechuje život starým vinicím vysazeným v roce 1902, které dnes zůstávají pod ochranou a péčí těchto bratrů, kteří se snaží zprostředkovat a zachovat podstatu tohoto regionu. To není snadný úkol, protože vyžaduje věrnost tradičním výrobním metodám, což někdy s sebou nese dvojnásobné úsilí. Právě tato trpělivost a obětavost jsou hnací silou nezbytnou pro to, aby se Artuke, které nemá certifikaci, pěstovalo organicky, pouze s použitím mědi a síry.

Artuke se sklízí ručně a do vinařství postaveného v roce 1984 se dováží hrozny i se stopkami, kde se zpracovávají. Po úvodním výběru se Artuke přímo umisťuje do fermentačních nádrží, kde podléhá karbonické maceraci. Tato vinifikační technika, velmi běžná a typická pro tuto oblast, si klade za cíl, aby alkoholové kvašení probíhalo uvnitř hroznů, dokud jsou ještě celé, před rozdrcením hroznů. Výsledkem je víno s velkou šťavnatostí a intenzitou. Nakonec, po stočení a lisování, se Artuke lahvuje a uvádí na trh svět, připravené překvapit a uchvátit srdce milovníků červeného vína obecně a zejména oddaných milovníků D.O.Ca. Rioja.

Vinařství Artuke

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Souhlasem potvrzujete, že jste starší 18 let.