La Milana 0,75 2021

829 Kč 685,12 Kč bez DPH
Skladem (>5 ks)

Červené Suché Barikované víno vyrobené z odrůdy Garnacha, Merlot

Jedno z nejkrásnějších vín nejvyšší řady produkce Albet i Noya a potěší a nadchne každého milovníka silných a chuťově výrazných špičkových červených vín.

Barva: Třešňově červená s rubínovými odlesky.

Vůně: výrazná po zralých jahodách a lesních plodech s decenetní kořenitostí hřebíčku, kmínu a pepře, v pozadí s lehkým nádechem vanilky a kakaa.

Chuť: Plné, důrazné s dobře postavenou kyselinou a výraznějšími taniny, balzamikově ovocné vjemy se prolínají s jemnou mineralitou.

Vinařství: Albet i Noya

Doporučujeme víno pro: Pro náročnější znalce a milovníky špičkových těžších vín.

Zrání:  4 + 12 měsíců barrique

Albet i Noya

Detailní informace

Detailní popis produktu

Už minulý ročník (2018) bylo velmi výjimečné víno. Ve vinařství Albet i Noya rádi posunují věci kupředu a nový ročník (2021), tak dostal novou recepturu.

Odrůdy Garnacha a Merlot zrají nejprve 4 měsíce každá zvášť a následně 12 měsíců pospolu.

Výsledek je prostě famózní!

Moje top doporučení - zážitek z párování La Milany a ručně krájeného Jamonu Ibérico nelze popsat slovy. Je potřeba to zažít!

Možná Vás zajímá

Proč se víno jmenuje La Milana?

Před více než 150 lety se o vinice v oblasti Can Mila de la Rocca starala paní jménem Milla. A právě na její počest je tahle červená kráska pojmenovaná.

Čísla a data

Vinařství: Albet i Noya
Zbytkový cukr: 0,19 g/l
Obsah kyselin: 3,14 g/l
Obsah alkoholu: 14,5 %
Oblast: Peňedés (Katalánsko)
Zrání: 4 + 12 měsíců francouzský dub

Párování s pokrmem?

Zvěřina, Červené maso, Jamón Ibérico, sýry Manchego.

Jamon_Ibérico_Cortador

O vinařství

som_casanostra

5 generací vinařů

Původní historie pěstování vinné révy na farmě Can Vendrell sahá hluboko do středověku. Rodina Albet - současný majitel vinařství - se zde usadila už v roce 1903. Prvním v rodové linii byl Joan Albet i Rovirosa.

V roce 1972 převzal vedení vinařství Josep Maria Albet i Noya. Ve čtvrté generaci rodinného podniku začal jako jeden z prvních na světě vůbec aplikovat na vinici ekologické postupy a zásady tedy hospodaření striktně bez používání chemických látek, hnojiv, pesticidů atd. Jako první pak uvedli na konci 80tých let minulého století na trh biovíno a stálitak u základu celého odvětví.

albet-i-noya-fam

Kde leží?

Vinařství Albet i Noya se nachází v Katalánsku několik málo km východně od Barcelona a vzdušnou čarou asi 15 km od středozemního moře.

Albet-i-Noya-map.002

Rozloha vinic

V současné době hospodaří na celkem 145 ha vinic, z nichž 80,5 ha slouží výhradně k pěstování vinné révy v biokvalitě. Vinohrady leží na vápencovém kamenitém podloží, půda je chudá na živiny s různým obsahem jílu a písku, je propustná ale má dobrou zádržní kapacitu vody. Vinice jsou terasovité a mají velmi malou rozlohu - největší z nich je menší než 1 ha.. Tyto jedinečné podmínky spolu s výrazným vlivem blízkosti středozemního moře tvoří ideální základ pro výrobu krásných, jedinečných komplexních a velmi seriózních špičkových vín.

Průkopníci biovín

Vinařství Albet i Noya má velmi dlouhou historii, stáli u zrodu biovín v jeho začátcích a jejich pravidla ekologického farmaření patří k nejpřísnějším. Ctí tradice a zároveň dobře využívají moderních technologií a díky tomu jsou skutečnými pojmem ve světě vín. Věnují se péči a pěstování zejména původních odrůd a tvoří nové trendy biodynamického vinaření. . Spolupracují s univerzitou v Barceloně na studii o vlivu oteplování planety na vinnou révu.

Návštěva vinařství

Do vinařství dojedete autem z Barcelony za pár minut. Rodinné vinařství vítá každého milovníka krásných vín. Rádi Vás provedou vinicemi i místními architektonickými skvosty.

Samotná budova vinařství pochází z pera architekta Josepa Maria Pericase a byla postavena už v roce 1925.

La escalera del vino

Krásným zážitkem je také čtyřpatrové schodiště v hlavní budově, kde je dílo umělce Joana Ravena - krásně znázorněný vegetativní cyklus vína.

Špičková a uznávaná vína

Vína Albet i Noya jsou v nabídce těch neprestižnějších restaurací po celém světě. Jsou "dvorním" dodavatelem michelinské restaurace Celler de Can Roca v Gironě, pro kterou mimo jiné vyrábějí speciální edici Cavy. Jako krásnou zajímavost dodáme, že jeden z majitelů této restaurace a hlavní cukrář v jedné osobě si do tohoto vinažství jezdí osobně vybírat hrozny odrůdy Xarel-Lo  z nejstarších vinic (70 let) pro svůj sezónní dezert.

Celler-can-roca-wine_1

"

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Albet i Noya

Souhlasem potvrzujete, že jste starší 18 let.