1200 Blanco 0,75l

499 Kč 412,40 Kč bez DPH
Skladem (3 ks)

Bílé suché biodynamické víno  s certifikací Demeter vyrobené z odrůdy Airén.

Vinařství: Parra Jimenéz

Zrání v amforách: 6 měsíců

Parra Jimenéz Demeter 1 Spanish_flag

Detailní informace

Detailní popis produktu

Parra Jimenéz

Vhodné k: mořské plody a ryby, sladkovodní tučnější ryby, grilovaná zelenina, zralejší ovčí sýry (Mancego Viejo), Jamón Serrano.

Vinařství:   Parra Jimenéz

Zbytkový cukr: 1,4 g/l

Obsah kyselin: 7,2 g/l

Obsah alkoholu: 13%

Zrání v amforách: 6 měsíců

Oblast: Castilla La Mancha

Bílé suché víno vyrobené z odrůdy Airén.

Další TOP víno z produkce biodynamického vinařství Parra Jimenéz s certifikací Demeter. Podle našeho názoru spolu s El Animal stejného vinaře jedno z nejlepších bílých vín vůbec.

Finca Inanna, kde se vína 1200 vyrábí  je jedním z projektů rodiny Parra Jimenéz. Samostatné vinice a malé vinařství nedaleko hlavního sídla Parra Family (poblíž městečka Las Mesas (Cuenca) něco přes 100km jihovýchodně od Madridu) kde se vše zpracovává výhradně ručně a kde není ani zaveden elektrický proud. Zajímavé je místo i architektonicky: nově vystavěná vinařská budova připomíná kapli. Dvanáct stěn, dvanáct měsíců v roce, dvanáct znamení zvěrokruhu - pro biodynamické zemědělství významné aspekty. Více informací o biodynamickém vinařství tří bratrů Parra Family na našem blogu.

Finca_Innana
Finca Innana

Vzácnost a výjimečnost tohoto nádherného kousku podtrhuje fakt, že jeho šarže je maximálně 2.000 lahví

Rodina Parra Jimenéz patří nejen ve Španělsku mezi nejzkušenější odborníky biodynamického zemědělství. V projektu vína 1200 dovedli aplikaci zcela původních postupů k naprosté dokonalosti, jejímž výsledkem je tohle netradiční a naprosto jedinečné víno.

Vinice leží v nadmořské výšce 1.100m. Půda je jílovito-vápenitá a stáří vinic je 40 let. Hrozny se sbírají výhradně ručně .Výnosnost vinohradu je 7000 kg/Ha.Hrozny se odstonkují, pomelou a následně naplní do nerezových kádí. Vzniklý rmut zde zůstává několik hodin. Mošt se lisuje šlapáním v kádi a plní rovnou do amfor o objemu 400l, ve kterých dochází k samovolné fermentaci po dobu zhruba 20 dní. Po jejím skončení víno zraje na kalech po dobu 6ti měsíců v amforách vypalovaných při teplotě 1200 °C - ano, tušíte správně odtud pochází název vína. Do lahví se pak stáčí bez čiření a filtrace jen s minimálním množstvím síry .

 

Bílé suché biodynamické víno středně plného charakteru má výrazně slámově žlutou barvu a střední viskozitu.

Ve vůni nalezneme výrazný žlutý meloun, meruňky, mango, papayu s lehce anýzovým pozadím a bylinkami. Ve sklenici s časem svádí k objevování dalších zajímavých vůní s dlouhým příběhem.

V chuti je  velmi svěží lehce minerální s krásnou ovocnou linkou (citrusy s dotykem kořenitosti a rozmarýnu, žluté ovoce) s dokonale zakomponovanou kyselinkou, krásně vyvážené. 

Opravdu výjimečný kousek pro znalce a pro všechny, kdo rádi objevují složitější a zajímavější vína.

biodynamika_parra_jimenez

 

 

Vínos Biodinámicos Parra Jimenéz

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: