Nosodos+ 0,75l

359 Kč 296,69 Kč bez DPH
Skladem (>5 ks)

Bílé suché nesířené biovíno vyrobené  z odrůdy Xarel-Lo.

Zrání v sudu (barrique): 6 měsíců

Vinařství: Albet i Noya

Albet i Noya Bio Spanish_flag

Detailní informace

Detailní popis produktu

Albet i Noya

Vhodné ke: měkké sýry s bílou plísní, grilovaná drůbež a zelenina, mořské plody, paella, mladší ovčí sýry Manchego v kombinaci džemem, sušená masa

Teplota podávání: 10°- 12°C

Vinařství: Albet i Noya

Zbytkový cukr: 0,9 g/l

Obsah kyselin: 5,9 g/l

Obsah alkoholu: 12,5%

Zrání v sudu: 6 měsíců

Ocenění: víno se servíruje v nejlepší restauraci na světě Celler de Can Roca

Oblast: Peňedés

Vivino: 3,7

 

Bílé suché nesířené víno vyrobené z odrůdy XAREL-LO.

Stáří vinic je 12 let a výnosnost 7500 kg/Ha. Hrozny se sbírají výhradně ručně a potom se třídí ne celé hrozny , ale jednotlivé bobule. Náročnost výroby nesířeného vína je daleko větší než u vín siřených a tak do procesu fermentace přicházejí jen dokonalé hrozny bez sebemenší vady. Následuje fermentace ve speciálně upravených nerezových tancích při teplotě 16°C po dobu 19 dní. Tanky jsou vybaveny systémem , který do nich vhání směs dusíku a oxidu uhličitého , která vytěsní veškerý vzduch a zabrání tak možné oxidaci. Po ukončení fermentace následuje proces zrání vína na kvasinkách, kdy jedna třetina vína zraje tři měsíce v nerezových tancích a dvě třetiny vína zrají v akátových sudech o objemu 225l po dobu čtyř měsíců.

albet-i-noya-fam
Rodina vinařství Albet i Noya

Nesířené víno znamená , že je vyrobeno bez přidaní síry. Neznamená to tedy , že by bylo zcela bez obsahu síry. Takové víno totiž vyrobit nejde, protože v procesu výroby vína se vždy malé množství síry vytvoří. Je to však množství tak malé , že ani osobám alergickým pití takového vína neuškodí.

Víno vysoké viskozity má slámově žlutou barvu.

Vůně je velmi intenzivní s tóny bílých květů, jasmínu a anýzu se znatelným "cider" efektem jablečné vůně.

V chuti vyniká plností, štavnatostí, mineralitou, je vyvážené, energické, ovocité s dlouhou dochutí.

Složitější víno pro opravdové znalce.

Albet_y_Noya_som_casanostraBodegas Albet i Noya

 

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Albet i Noya

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení