Eudald Massana Noya
Související produkty
Detailní popis produktu
Vhodné ke: mořské plody, drůbeží maso, mladší sýry Manchego, sušená šunka Jamón
Vinařství: Eudald Massana Noya
Zbytkový cukr: 0.7 g/l
Obsah kyselin: 6,3 g/l
Obsah alkoholu: 11.5 %
Zrání na kalech: 18 - 22 měsíců
Oblast: Peňedés
Rodina Massana Noya se věnuje vinařství už po 9 generací. První historické zmínky o jejich hospodaření v oblasti Subirats pocházejí již z 18. století. V čele vinařství, které hospodaří na celkové rozloze 30 ha v chráněné krajinné oblasti Gunyoles de Avinyoet, nyní stojí poslední prvorozený syn rodu pan Eudald Massana Noya. Jedinečné klimatické podmínky celkem 31 vinic dané blízkostí na jedné straně moře a na druhé Pyrenejí a pohoří Montserat jsou základem tohoto krásného jedinečného vína. Vinice leží v nadmořské výšce 240 - 300 mnm na podloží písčitém, štěrkovito kamenitém a jílovitém. Podnebí je zde na poměry Španělska poměrně vlhké s častými srážkami a velmi horkými léty.
Primární fermentace probíhá v nerezových tancích (každá odrůda zvlášť) probíhá pří tepletě 15°-16°C. Odrůdy se smíchají těsně před lahvováním a sekundární fermentací. Řada Familia Brut Nature zraje na kalech 18 - 22 měsíců.
Ve vůni je ve víno velmi svěží s tóny zeleného jablka, citrusových plod, bílých květů fenyklu a jasmínu.
Barva je citronově žlutá, víno má střední viskozitu s velmi jemným, ale intenzivním perlením menších bublinek.
V chuti je víno velmi suché, má plný charakter a příjemnou dobře zakomponovanou kyselinku s delší ovocnou dochutí pomela.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.