Set Paleta Ibérico de Cebo 20-24 měsíců bílý

4 190 Kč 3 643,48 Kč bez DPH
Skladem (2 ks)

bez éček / sin aditivos

Přední kýta z černého iberského prasátka ibérico de cebo o délce zrání 20-24 měsíců.

Hmotnost: 4,5 - 5 kg

Složení: vepřové maso, sůl

Včetně nože a stojanu

Jamonarna doporučuje: chuť Jamónu Ibérico výborně doplní červené nesířené víno Lopez de Haro

Simón Martín Spanish_flag

Detailní informace

Detailní popis produktu

Dárkový set

Dárkové balení pro každého, kdo se zajímá o krásný svět sušených šunek Jamón a kdo chce vyzkoušet umění krájení a možná se i stát profesionálním cortadorem. Přední noha Jamón serrano od našeho dodavatele Granadul je vhodným prvním krokem na této krásné cestě.

Po prvním pokusu z Vás profesionální cortador zatím pravděpdobně ještě nebude, ale s naším podrobným videonávodem svou první nohu určitě nakrájet zvládnete.


Set obsahuje

Cena samostatně
Paleta Ibérico de cebo 20 až 24 měsíců 3.650,- Kč 
Stojan Gondola 590,- Kč
Nůž Puňo negro 218,- Kč

 


Bez éček

Paleta Ibérico de cebo Simón Martín o délce zrání 20 až 24 měsíců z prasátek krmených běžným organickým krmivem je vyrobena výhradně přírodními postupy bez éček a jakýchkoliv konzervačních látek. Sušení probíhá výhradně na čerstvém horském vzduchu.


Bílý štíek

V oficiálním dělení iberských šunek má tato paleta bílý štítek. to znamená, že prasátko, ze kterého je vyrobena, mělo alespoň jednoho rodiče s iberskou krví. Druhý rodič je buď rasy Duroc nebo iberský kříženec.Více informací o dělení sušených šunek a o jamónu podrobně naleznete zde.


Chuť a barva Jamón Ibérico z černého iberského prasátka

Jamón Ibérico představuje jedinečnou s ničím jiným nesrovnatelnou pochoutku oceňovanou gurmány po celém světě.
Jamónu Ibérico má tmavě červenou až sytě rubínouvou barvu. Maso je velmi  jemné, jen s minimální slaností a s výraznou chutí s tóny oříšků v dochutí. Sněhobílý tuk je u iberských prasátek nositelem jedinečné chuti, je velmi zdravý, protože mimo jiné obsahuje značné množství vícenenasycených mastných kyselin. Prorůstá mezi jednotlivá vlákna maso je tak neuvěřitelně křehké a svou konzistencí připomíná uzeného lososa - rozpouští se na jazyku.
Produkce Ibérica představuje jen asi 10% celku (90% je pak Serrano). 


Přední noha paleta

Přední kýta (paleta)  sušené šunky je oproti zadní noze (Jamón):

  • levnější a přitom stejně kvalitní
  • menší, vhodná na menší party nebo na konzumaci ve dvou
  • obtížnější na krájení (obsahuje více kostí), ale s naším podrobným videonávodem to snadno zvládnete

Výrobce Simón Martín

Palety Simóna Martína mají protáhlý tvar a úžké kopýtky. Maso má krásnou sytě rubínovou barvu, je stejně jako ostatní iberské šunky prorostlé jemnými žilkami tuku a proto velmi jemné a křehké.

Farma Símona Martína sídlí v městečku Guijuelo západně od Madridu.

Símon Martín pattří mezi asi jen 2% výrobců Jamónu, kteří stále dodržují po generace prověřené přírodní postupy bez éček, bez konzervantů a se sušením výhradně na čerstvém horském vzduchu. Chov černých iberských prasátek je jeho specialitou.

Ostatní výrobci nechávají přední nohy zrát 16 měsíců, ale u Simóna Martína paleta zraje 20 až 24 měsíců. Tato na přední nohu extrémně dlouha doba zrání klade na jedné straně velké nároky na výběr a zpracování, ale na druhé straně poskytuje jedinečný gurmánský zážitek


Jamonarna doporučuje

Nedílnou součástí chuťového zážitku je pak dobře spárované nejlépe španělské červené víno. Jamonarna doporučuje Lopez de Haro, Sein, Saltamarti nebo 1200 Tempranillo


Potřebujete více informací?

„Iberico Rychlý výběr Jamonu Jamón podrobně Jak krájet Jamón?

Anebo nám rovnou napište jamonarna@jamonarna.cz či zavolejte +420 601 131 003 ?


cortador_jamon__5
Cortador de Jamón


secador 1sušení Jamónu Ibérico

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
TR Avatar autora | 2.3.2021
super

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení