Paleta Ibérico de cebo 20-24 měsíců
Kód: 4230095Související produkty
Detailní popis produktu
Paleta ibérico de cebo z přední kýty tmavého iberského prasátka je stejně jako všechny naše ostatní produkty čistě přírodní bez jakýchkoliv přidaných chemických konzervantů.
Výrobce Simón Martín jako jeden z mála stále dodržuje staletími prověřené postupy výroby a maso tak prochází sušením pouze na čerstvém horském vzduchu.
Paleta Ibérico de cebo se vyznačuje obzvláště protáhlým tvarem (puška) a úzkým kopýtkem. Maso má krásnou sytě rubínovou barvu, chuť je velmi jemná, mírně nasládlá. Je to iberské prasátko, tedy svalovina je nádherně prorostlá tukem - nositelem chuti - a maso tak má velmi křehkou konzistenci a příjemně se rozpouští na jazyku.
Farma Simóna Martína sídlí ve městě Guijuelo západně od Madridu zhruba na polovině cesty do Portugalska.
Standardní doba zrání palety ibérico de cebo je 16 měsíců, ale Símon Martín nechává zrát své produkty více než 20 měsíců, což zajišťuje jemnou a plnou chuť a nenapodobitelnou vůni.
V oficiálním dělení iberských šunek má tato paleta bílý štítek. to znamená, že prasátko, ze kterého je vyrobena, mělo alespoň jednoho rodiče s iberskou krví. Druhý rodič je buď rasy Duroc nebo iberský kříženec.
Více informací o dělení sušených šunek jamón naleznete zde.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.