Paleta Ibérico de cebo 20-24 měsíců bílý
Související produkty
Detailní popis produktu
Bez éček
Paleta Ibérico de cebo Simón Martín o délce zrání 20 až 24 měsíců z prasátek krmených běžným organickým krmivem je vyrobena výhradně přírodními postupy bez éček a jakýchkoliv konzervačních látek. Sušení probíhá výhradně na čerstvém horském vzduchu.
Bílý štíek
V oficiálním dělení iberských šunek má tato paleta bílý štítek. to znamená, že prasátko, ze kterého je vyrobena, mělo alespoň jednoho rodiče s iberskou krví. Druhý rodič je buď rasy Duroc nebo iberský kříženec.Více informací o dělení sušených šunek a o jamónu podrobně naleznete zde.
Chuť a barva Jamón Ibérico z černého iberského prasátka
Jamón Ibérico představuje jedinečnou s ničím jiným nesrovnatelnou pochoutku oceňovanou gurmány po celém světě.
Jamónu Ibérico má tmavě červenou až sytě rubínouvou barvu. Maso je velmi jemné, jen s minimální slaností a s výraznou chutí s tóny oříšků v dochutí. Sněhobílý tuk je u iberských prasátek nositelem jedinečné chuti, je velmi zdravý, protože mimo jiné obsahuje značné množství vícenenasycených mastných kyselin. Prorůstá mezi jednotlivá vlákna maso je tak neuvěřitelně křehké a svou konzistencí připomíná uzeného lososa - rozpouští se na jazyku.
Produkce Ibérica představuje jen asi 10% celku (90% je pak Serrano).
Přední noha paleta
Přední kýta (paleta) sušené šunky je oproti zadní noze (Jamón):
- levnější a přitom stejně kvalitní
- menší, vhodná na menší party nebo na konzumaci ve dvou
- obtížnější na krájení (obsahuje více kostí), ale s naším podrobným videonávodem to snadno zvládnete
Výrobce Simón Martín
Palety Simóna Martína mají protáhlý tvar a úžké kopýtky. Maso má krásnou sytě rubínovou barvu, je stejně jako ostatní iberské šunky prorostlé jemnými žilkami tuku a proto velmi jemné a křehké.
Farma Símona Martína sídlí v městečku Guijuelo západně od Madridu.
Símon Martín pattří mezi asi jen 2% výrobců Jamónu, kteří stále dodržují po generace prověřené přírodní postupy bez éček, bez konzervantů a se sušením výhradně na čerstvém horském vzduchu. Chov černých iberských prasátek je jeho specialitou.
Ostatní výrobci nechávají přední nohy zrát 16 měsíců, ale u Simóna Martína paleta zraje 20 až 24 měsíců. Tato na přední nohu extrémně dlouha doba zrání klade na jedné straně velké nároky na výběr a zpracování, ale na druhé straně poskytuje jedinečný gurmánský zážitek.
Jamonarna doporučuje
Nedílnou součástí chuťového zážitku je pak dobře spárované nejlépe španělské červené víno. Jamonarna doporučuje Lopez de Haro, Sein, Saltamarti nebo 1200 Tempranillo
Potřebujete více informací?
Anebo nám rovnou napište jamonarna@jamonarna.cz či zavolejte +420 601 131 003 ?
Cortador de Jamón
dehesa
sušení Jamónu Ibérico
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.