La Rambla de Peligres 0,75l
Související produkty
Detailní popis produktu
Jenoznačný vítěz degustace španěských organických vín z 10.6.2022 v Jamonarně.
Jedno z nejúžasnějších vín , které jsem měl možnost v posledních letech ochutnat.
Velmi charakteristické a výrazné naturální víno vhodné nejen pro výjimečné příležitosti.
Možná Vás zajímá
Proč Vinessense a Finca Casa Balaguer?
Pan Balaguer se naturálním vínům věnoval mnoho a mnoho desítek let. Dnes už je to starší pán a proto se rozhodl přenechat své celoživotní krásné dílo mladým manželům majitelů vinařství Vinessense. Andrés Carul (zakladatel Bodegas Vinessense) následně rozdělil své vinařství a pod značkou Vinessense produkují krásná jen mírně sířená vína a značku Finca Casa Balaguer si pak nechali pro produkci výjimečných exkluzivních naturálních vín.
Víno má třešňově červenou světlejší barvu a velmi vysokou viskozitu. Ve vůni nalézáme výrazné tóny malin a ostružin s jemnými květinovými tóny. V chuti je La Rabla de Peligres výrazně ovocná, živá, energická velice šťavnatá s dokonale integrovanou tříslovinou a svěží kyselinkou. Čisté a dokonalé naturální a skvěle pitelné naturální víno.
Čísla a data
Vinařství: | Vinessense Finca Casa Balaguer |
Zbytkový cukr: | < 0,9 g/l |
Obsah kyselin: | 5,1 g/l |
Obsah alkoholu: | 14,5 % |
Zrání v betonu: | 5 měsíců |
Párování s pokrmem?
K vínu La Rambla de Peligres výborně ladí déle zrající španělské iberské sušené šunky zejména Jamón Ibérico a pečená a grilovaná tučnější vepřová masa.
O vinařství
Vinice se jmenuje La Rambla de Peigres a leží ve vinařské oblasti obklopené ze tří stran pohořím La Sierra Salinas (Alicante). Leží v nadmořské výšce 750 metrů a stáří keřů je přes 70 let. Půda je jílovitá s malými oblázky. Klima je kontinentální suché s minimem srážek a v roce většinou slunečných dní. Bodegas Vinessens striktně praktikuje pravidla biodynamického zemědělství.
Hrozny se sbírají výhradně ručně a velmi pečlivě se třídí do 15 kg skříněk. Po převozu do vinařství se polovina celých hroznů dává rovnou do do betonového vinifikátoru. Druhá polovina hroznů se odstonkuje, ale nemele a rovněž se vloží do betonového vinifikátoru, kde 4 týdny hrozny fermentují. Následně se z hroznů odstraní slupky a dále zraje 5 měsíců v betonovém tanku. Do lahví se nakonec stáčí bez čiření a bez filtrace. Během celého procesu se nikdy nepřidává síra.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.