La Rambla de Peligres 0,75l

499 Kč 412,40 Kč bez DPH
Na dotaz
Položka byla vyprodána…

Červené suché nesířené víno vyrobené z odrůdy Garnacha.


Krásné naturální složitější víno.
Výjimečná, plná ovocná chuť. Víno je živé, energické, velmi šťavnaté s dokonale integrovanou tříslovinou a svěží kyselinkou.

Vinařství: Vinessense

Doporučujeme víno pro: zkušenější milovníky vína a také pro všechny, kdo rádi experimentují a hledají výjimečná vína.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Jenoznačný vítěz degustace španěských organických vín z 10.6.2022 v Jamonarně.

Jedno z nejúžasnějších vín , které jsem měl možnost v posledních letech ochutnat.

Velmi charakteristické a výrazné naturální víno vhodné nejen pro výjimečné příležitosti.

 

Možná Vás zajímá

Proč Vinessense a Finca Casa Balaguer?

Pan Balaguer se naturálním vínům věnoval mnoho a mnoho desítek let. Dnes už je to starší pán a proto se rozhodl přenechat své celoživotní krásné dílo mladým manželům majitelů vinařství Vinessense. Andrés Carul (zakladatel Bodegas Vinessense) následně rozdělil své vinařství a pod značkou Vinessense produkují krásná jen mírně sířená vína a značku Finca Casa Balaguer si pak nechali pro produkci výjimečných exkluzivních naturálních vín.

Víno má třešňově červenou světlejší barvu a velmi vysokou viskozitu. Ve vůni nalézáme výrazné tóny malin a ostružin s jemnými květinovými tóny. V chuti je La Rabla de Peligres výrazně ovocná, živá, energická velice šťavnatá s dokonale integrovanou tříslovinou a svěží kyselinkou. Čisté a dokonalé naturální a skvěle pitelné naturální víno.

Čísla a data

Vinařství: Vinessense Finca Casa Balaguer
Zbytkový cukr: < 0,9 g/l
Obsah kyselin: 5,1 g/l
Obsah alkoholu: 14,5 %
Zrání v betonu: 5 měsíců

Párování s pokrmem?

K vínu La Rambla de Peligres výborně ladí déle zrající španělské iberské sušené šunky zejména Jamón Ibérico a pečená a grilovaná tučnější vepřová masa.

O vinařství

Vinice se jmenuje La Rambla de Peigres a leží ve vinařské oblasti obklopené ze tří stran pohořím La Sierra Salinas (Alicante). Leží v nadmořské výšce 750 metrů a stáří keřů je přes 70 let. Půda je jílovitá s malými oblázky. Klima je kontinentální suché s minimem srážek a v roce většinou slunečných dní. Bodegas Vinessens striktně praktikuje pravidla biodynamického zemědělství.

Hrozny se sbírají výhradně ručně a velmi pečlivě se třídí do 15 kg skříněk. Po převozu do vinařství se polovina celých hroznů dává rovnou do do betonového vinifikátoru. Druhá polovina hroznů se odstonkuje, ale nemele a rovněž se vloží do betonového vinifikátoru, kde 4 týdny hrozny fermentují. Následně se z hroznů odstraní slupky a dále zraje 5 měsíců v betonovém tanku. Do lahví se nakonec stáčí bez čiření a bez filtrace. Během celého procesu se nikdy nepřidává síra.

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: