Jamon Iberico de cebo Simon Martin

7 549 Kč 6 564,35 Kč bez DPH
Skladem (5 ks)

Zadní kýta z černého iberského prasátka o délce zrání 20 měsíců

Hmotnost: 7,9 - 8,5 kg

Složení: vepřové maso, sůl

bez éček / sin aditivos

Jamonarna doporučuje: párování s červeným barikovaným vínem Latierra 2014

při zakoupení od nás dostanete voucher na osobní kurz krájení Jamónu v hodnotě 2.000,- kč zdarma

Simón Martín Spanish_flag

Detailní informace

Detailní popis produktu


Potřebujete více informací?

„Iberico Rychlý výběr Jamonu Jamón podrobně Jak krájet Jamón?

Anebo nám rovnou napište jamonarna@jamonarna.cz či zavolejte +420 601 131 003 ?

Zadní kýta Jamón Simóna Martína je stejně jako všechny naše ostatní produkty čistě přírodní, bez éček a jakýchkoliv konzervantů.

Farma Simóna Martína sídlí v městečku Guijuelo (Salamanca), specializuje se na chov černých iberských vepřů a patří ke světové špičce v oboru.

Název Jamón Ibérico de cebo znamená, že tahle šunka je z jedinečných černých iberských vepřů krmených běžným organickým krmivem. Jamón ibérico je jedinečná pochoutka, kterou lze jen obtížně porovnat s čímkoliv jiným ze světa sušených šunek. Maso má krásnou sytě rubínovou barvu.

Iberská prasátka mají tu genetickou zvláštnost, že jim tuk prorůstá hluboko mezi jednotlivá svalová vlákna a každý plátek je tak neuvěřitelně jemný a křehký a sám se rozpouští na jazyku. Tuk má také oproti Serranu (sušená šunka z bílých prasátek) vyšší podíl nenasycených mastných kyselin a tudíž nižší bod tání. Silnější tukové krytí také usnadňuje delší a pomalé přírodní zrání pouze na čerstvém horském vzduchu po dobu dvou let.

Jamón Ibérico de cebo má bílý štítek, což v oficiálním označování iberských šunek znamaná základní stupeň v exkluzivní společnosti iberských šunek. Podrobnosti o dělení si můžete přečíst v naší poradně "Vše o Jamónu podrobně"

Jamón Ibérico de cebo Simóna Martina je ideálním pro vstup do krásného světa špičkových španělských sušených šunek.

Nezapomeňte si také objednat dobře spárované víno. K takto špičkovém produktu doporučujeme složitější barikové červené víno vyšší viskozity. Ideální je například La Milana nebo dokonce archivní Latierra ročník 2014

Bellota_Iberico_Bone

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: