Jamón Ibérico de Bellota 36 měsíců

17 900 Kč 15 565,22 Kč bez DPH
Skladem (5 ks)

Jamón 50% Ibérico de Bellota Simón Martín.

Zadní kýta z černého iberského prasátka de bellota o délce zrání minimálně 36 měsíců.

Složení: vepřové maso, sůl

Hmotnost: 9 - 9,5kg

Detailní informace

Detailní popis produktu

Simón Martín

Jamón Ibérico de Bellota Símona Martína s délkou zrání více než 36 měsíců představuje to absolutně nejlepší, co lze na světě v oblasti sušených šunek získat.

Zadní kýta černého iberského vepře. Tento jamón je chloubou rodinné firmy Simón Martín s více než 100 letou tradicí

Farma sídlí ve vesničce Guijuelo v proslulé jamonářské oblasti Salamanca. 

Aby směl jamón nést název "de bellota" musí splnit řadu náročných podmínek. Na chuť má (spolu s délkou zrání) největší vliv krmení. Iberská prasátka se v období zvaném Montanera (říjen - březen) pasou volně na loukách, kterým se říká Dehesa.  Tady se v klidu a pohodě živí výhradně aromatickými bylinkami, kořínky a žaludy (bellota = španělsky žalud) a během tohoto období musí přibrat minimálně 46kg.

iberské prase de bellota

 

Výsledkem je neopakovatelná jemná oříšková chuť masa, v tuku má vyšší obsah mononenasycených (zdravých) mastných kyselin. Tuk svou strukturou připomíný spíše olivový olej, více než tradiční vepřový tuk. Iberská prasátka navíc mají tu genetickou zvláštnost, že jim tuk prorůstá do vláken svaloviny a díky tomu je maso neuvěřitelně jemné (svou konzistencí připomíná uzeného lososa) a zároveň neskutečně šťavnaté. Maso má nádhernou živě rubínovou barvu, velmi nízký obsah soli a intenzivní aroma.

Podle oficiálního dělení iberských šunek má tato paleta červený štítek. To znamená ,že prasátko ze kterého je vyrobena, mělo alespoň jednoho rodiče se 100% iberskou krví. Druhý rodič je buď rasy Duroc nebo iberský kříženec. Celkově mu tedy koluje v krvi minimálně 50% iberské krve. Aby jamón získal červený štítek, musí navíc prasátko strávit minimálně 3 měsíce života pastvou v dubovém hájku tzv. "dehasa", kde se živí výhradně z místních zdrojů.

Jamón Ibérico de Bellota Simón Martín opakovaně získává zlaté medaile za kvalitu a chuť na IFFA - nejvýznamnějším veletrhu masných výrobků ve Frankfurtu nad Mohanem. Vedle dalších mezinárodních cen je především oceňován ve Španělsku, kde se pravdielně umisťuje v žebříčcích hodnocení iberských šunek na nejvyšší příčkách spolu s Jamony z dehesy Maladua nebo Joselita.

Símon Martín patří k nejvýznamnějším odborníkům ve výrobě Jamónu Ibérico a Jamón Ibérico de Bellota je to nejlepší z produkce této rodinné farmy.

Podrobnější informace o jamonu naleznete v sekci Jamón podrobně

Doporučujeme!

U produktů vyráběných dle původních receptur a bez chemických konzervantů se může po rozbalení objevit na kůži plíseň. Jakkoliv tato vypadá děsivě, je zcela běžná, lze ji velmi snadno odstranit a vlastní hlavou ručíme za to, že nemá žádný vliv na kvalitu této výjimečné delikatesy. Podrobněji v článku "Jak očistit Jamón"

 

Bellota_Iberico_Bone

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: