Jamón Ibérico de Bellota 36 měsíců

15 990 Kč 13 904,35 Kč bez DPH
Skladem (1 ks)

Zadní kýta z černého iberského prasátka de bellota o délce zrání minimálně 36 měsíců.

Hmotnost: 8 - 8,5kg

Složení: vepřové maso, sůl

Jamonarna doporučuje: párování s červeným archivním vínem Latierra 2014

TOP produkt

při zakoupení od nás dostanete voucher na osobní kurz krájení Jamónu v hodnotě 2.000,- kč zdarma

Simón Martín Spanish_flag

 

Detailní informace

Detailní popis produktu


Potřebujete více informací?

„Iberico Rychlý výběr Jamonu Jamón podrobně Jak krájet Jamón?

Anebo nám rovnou napište jamonarna@jamonarna.cz či zavolejte +420 601 131 003 ?


Jamón Ibérico de bellota Simóna Martína o délce zrání 36 měsíců představuje

absolutně to nejlepší, co lze na světě v oblasti sušených šunek vůbec získat.

Zadní kýta černého iberského vepře. Tento jamón je chloubou rodinné firmy Simón Martín s více než 100 letou tradicí. Farma sídlí ve vesničce Guijuelo v proslulé jamonářské oblasti Salamanca. 

Aby směl jamón nést název "de bellota" musí splnit řadu náročných podmínek. Na chuť má (spolu s délkou zrání) největší vliv krmení. Iberská prasátka se v období zvaném Montanera (říjen - březen) pasou volně na loukách, kterým se říká Dehesa.  Tady se v klidu a pohodě živí výhradně aromatickými bylinkami, kořínky a žaludy (bellota = španělsky žalud) a během tohoto období musí přibrat minimálně 46kg.

Iberico_slice

Výsledkem je neopakovatelná jemná oříšková chuť masa, v tuku má vyšší obsah mononenasycených (zdravých) mastných kyselin. Tuk svou strukturou připomíný spíše olivový olej, více než tradiční vepřový tuk. Iberská prasátka navíc mají tu genetickou zvláštnost, že jim tuk prorůstá do vláken svaloviny a díky tomu je maso neuvěřitelně jemné (svou konzistencí připomíná uzeného lososa) a zároveň neskutečně šťavnaté. Maso má nádhernou živě rubínovou barvu, velmi nízký obsah soli a intenzivní aroma.

Podle oficiálního dělení iberských šunek má tato paleta červený štítek. To znamená ,že prasátko ze kterého je vyrobena, mělo alespoň jednoho rodiče se 100% iberskou krví. Druhý rodič je buď rasy Duroc nebo iberský kříženec. Celkově mu tedy koluje v krvi minimálně 50% iberské krve. Aby jamón získal červený štítek, musí navíc prasátko strávit minimálně 3 měsíce života pastvou v dubovém hájku tzv. "dehasa", kde se živí výhradně z místních zdrojů.Podrobnosti o názvosloví a dělení Jamónu si můžete přečíst zde.

Jamón Ibérico de Bellota Simón Martín opakovaně získává zlaté medaile za kvalitu a chuť na IFFA - nejvýznamnějším veletrhu masných výrobků ve Frankfurtu nad Mohanem. Vedle dalších mezinárodních cen je především oceňován ve Španělsku, kde se pravdielně umisťuje v žebříčcích hodnocení iberských šunek na nejvyšší příčkách spolu s Jamony z dehesy Maladua nebo Joselita.

Símon Martín patří k nejvýznamnějším odborníkům ve výrobě Jamónu Ibérico a Jamón Ibérico de Bellota je to nejlepší z produkce této rodinné farmy.

Doporučujeme!

ibérico-red-wine

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Nastavení cookies

Používáme cookies, abychom Vám umožnili pohodlné prohlížení webu a díky analýze provozu webu neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost

Nezbytné (vždy aktivní nelze vypnout)
Tyto cookies jsou potřeba, aby web fungoval správně
Analytické
Pomáhají nám pochopit, jak web používáte. S jejich pomocí ho můžeme zlepšovat
Profilující (marketingové)
Díky těmto cookies vám můžeme zobrazovat relevantní obsah a reklamy, které pro vás mohou být zajímavé a užitečné