Jamón Ibérico de Bellota 36 m černý 100%

20 800 Kč 18 086,96 Kč bez DPH
Skladem (1 ks)

Zadní kýta z černého iberského prasátka o délce zrání 36 měsíců.

Hmotnost: 7 - 8,5kg

Složení: vepřové maso, sůl

Jamonarna doporučuje: párování s červeným barikovaným vínem La Milana

TOP produkt

Simón Martín Spanish_flag

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Jamón Ibérico de bellota Simon Martín 100%

Černý štítek u této sušené šunky znamená, že oba rodiče prasátka, ze kterého je tahle sušená šunka vyrobena jsou 100% iberské krve.

Jamony Simona Martína jsou stejně jako všechny ostatní námi nabízené sušené šunky Jamón zcela bez éček a chemických konzervantů.

Ibérico de bellota (z prasátek krmených výhradně žaludy) s délkou zrání 36 měsíců je úplně to nejlepší, co lze ve světě gurmánů vůbec získat.

Díky jedinečným vlastnostem iberského vepře a to například pro jejich genetickou zvlášnost, kdy tuk prorůstá hluboko mezi jednotlivá svalová vlákna a maso je díky tomu neuvěřitelně křehké, patří tahle úžasná nožička k nejoblíbenějším.

Jamón Ibérico de bellota 100% 36 měsíců mohu s klidným svědomím doporučit všem náročným klientům

Bez éček

Jamón Ibérico de bellota 100% Simón Martíno délce zrání až 36 měsíců z prasátek krmených výhradě žaludy je vyroben výhradně přírodními postupy bez éček a jakýchkoliv konzervačních látek. Sušení probíhá na čerstvém horském vzduchu.

Černý štítek

Podle oficiálního dělení iberských šunek má tento Jamón černý štítek. To znamená ,že prasátko ze kterého je vyrobena, mělo oba rodiče se 100% iberskou krví.

Aby jamón získal černý štítek, musí navíc prasátko strávit období tzv. Montanery (říjen - březen) pastvou v dubovém hájku (tzv. Dehesa), kde se živí výhradně z žaludy a musí přibrat minimálně 45kg váhy.Více informací o dělení sušených šunek a o jamónu podrobně naleznete zde

Chuť a barva Jamón Ibérico de bellota z černého iberského prasátka

Jamón Ibérico de bellota 100% představuje jedinečnou s ničím jiným nesrovnatelnou pochoutku oceňovanou gurmány po celém světě.

Prasátka se pasou na tzv. dehesách, loukách ke mají dostatek pohybu a dostatek aromatických bylinek, kořínků a žaludů ke krmení. Výsledkem je neopakovatelná jemná oříšková chuť masa, v tuku má vyšší obsah mononenasycených (zdravých) mastných kyselin. Tuk svou strukturou připomíný spíše olivový olej, více než tradiční vepřový tuk.

Iberská prasátka navíc mají tu genetickou zvláštnost, že jim tuk prorůstá do vláken svaloviny a díky tomu je maso neuvěřitelně jemné (svou konzistencí připomíná uzeného lososa) a zároveň neskutečně šťavnaté.

Dlouhé sušení Jamónu (až 36 měsíců) pak šunce zaručuje dlouhotrvající chuť intenzivní aroma a sytě rubínovou barvu na řezu. Jelikož se jedná o produkt, na kterém si pan Simón Martín velmi zakládá, je každý jeden kousek vycházející z jeho "secadero" (sušárny) pečlivě kontrolován.

Produkce Ibérica představuje jen asi 10% celku (90% je pak Serrano)

Výrobce Simón Martín

Jamóny Ibérico Simóna Martína mají protáhlejší tvar a úžké kopýtko. Maso má krásnou sytě rubínovou barvu, je stejně jako ostatní iberské šunky prorostlé jemnými žilkami tuku a proto velmi jemné a křehké.

Farma Símona Martína sídlí v městečku Guijuelo západně od Madridu.

Símon Martín patří mezi asi už jen 2% výrobců Jamónu, kteří stále dodržují po generace prověřené přírodní postupy bez éček, bez konzervantů a se sušením výhradně na čerstvém horském vzduchu. Chov černých iberských prasátek je jeho specialitou.

Jamonarna dopručuje

Nedílnou součástí chuťového zážitku je pak dobře spárované nejlépe španělské červené víno. Jamonarna doporučuje barikovanou perlu La Milana , vlajkovou loď vinařství Albet i Noya.

Potřebujete více informací?

„Iberico Rychlý výběr Jamonu Jamón podrobně Jak krájet Jamón?

Anebo nám rovnou napište jamonarna@jamonarna.cz či zavolejte +420 601 131 003 ?


majitel a selátkaSimón Martín (vlevo)

 

secadorSimón Martín při kontrole zrání

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: