Chilli papričky

10 položek celkem
Aleppo granule 30g bag
Aleppo granule 30 g
Skladem (2 ks)
69 Kč

Nahrubo drcené granule sušené papričky Aleppo.  SHU 12 000, ...

4230216
Carolina Reaper vločky 10g bah
Habanero vločky 10g
Skladem (2 ks)
69 Kč

Jemně drcené vločky sušené papričky Habanero. SHU: 350 000, ...

4230218
Carolina Reaper vločky 10g bah
129 Kč

Jemně drcené vločky sušené papričky Carolina Reaper SHU: 2 200 000, ...

4230217
Red habanero mash 200ml
149 Kč

Chilli mash z čerstvých červených papriček Habanero. SHU: 300 000, ...

4230213
Schotch bonnet mash 200ml
149 Kč

Chilli mash z čerstvých papriček Scotch Bonnet. SHU:   350 000 Objem:...

4230214
Nagabhut Jolokia mash 100ml
159 Kč

Chilli mash z čerstvých papriček Naga Bhut vysoké pálivosti. SHU: 1 000...

4230211
Džem hruška Iscot 222g
179 Kč

Poctivý hruškový džem dochucený pálivými papričkami Isot a Bird's Eye....

4230219
Džem lesní Carolina Reaper 222g
179 Kč

Poctivý  džem z českého lesního ovoce dochucený extrémně pálivou...

4230220
Trinidad Scorpion mash 100ml
179 Kč

Chilli mash z červených aromatických papriček Trinidad Scorpion Moruga....

4230215
Orange Habanero mash 200ml
219 Kč

Chilli mash z čerstvých oranžových papriček Habanero. SHU: 300 000, ...

4230212

Produkty z kvalitních pálivých papriček patří do základní výbavy každého skutečného gurmána. Nabídka srdcařů a velkých profesionálů z The ChilliDoctor Lukáše a Ondry Zahradníkových je to nejlepší, co můžete u nás získat a proto ji najdete pohodlně také u nás. Chilli papričky vykupují od pěstitelů z celého světa. Začátečníci prosím postupujte opatrně, Trinidad Moruga je opravdu něco úplně jiného, než jalapeňos z běžného fastfoodu:).

chilli papričky

logo_chillidoctor

Jak se liší jednotlivé druhy zpracování chilli papriček:

 

Chilli mash:

V EU dosti ojedinělý způsob zpracování chilli papriček, neopak v USA a Asii zcela běžný. Postup přípravy je jednoduchý a čistý. Čerstvé chilli papričky se rozdrtí splečně se solí a společně fermentují 2 - 6 měsíců. U některých druhů se nakonce přidává ocet pro zastavení kvašení. Vátažek z kůže, semínek a dužiny společně poskytne intenzivní a bohatou chuť. Vhodný jako dochucovadlo jídel při vaření. Pozor - opravdu to není kečup, tedy pokud budete chtít ochutnat vyzkoušejte po nejprve malou kapku a opatrně.

Vločky a granule:

Chilli papričky drcené na menší kousky ve formě vloček a granulí (granule jsou o něco větší kousky). Velmi jednoduchá a oblíbená forma zpracování chilli papriček vhodná jako koření při vaření, ale také při finálním dochucení již hotového pokrmu.

Džemy:

Špičkové džemy vyráběné z lokálních surovin v biokvalitě s přidáním chilli papriček. Vynikající doplněk nejen k naším španělskýcm sýrům Manchego.

chilli_papricky

 

Kdo je Wilbur Lincoln Scoville
(22.1.1865 - 10.3.1942) a co je to Scovileho stupnice?

Lidé dávno předtím, než Kolumbus objevil Ameriku, věděli, že některé papričky měli vlastnost "zapálit jazyk" (pálivost) a jsou slzotvorné. Nikdo ale před Wilburem Scovillem nevěděl, jak změřit jejich pálivost. Doodle team (pozn. Lidé, co vytváří tyto interaktivní tabule na Googlu) si byl vědom jeho práce v tomto oboru a vytvoření stupnice pálivosti, která nese jeho jméno, zasluhuje uznání.
Wilbur Lincoln Scoville se narodil 22. ledna 1865 v Bridgeportu, Connecticutu. Wilbur byl chemik, oceňovaný věděc, profesor farmakologie a druhý předseda American Pharmaceutical Association. Jeho kniha "The Art of Compounding" jako jedna z prvních zmiňuje mléko, jakožto možnost, jak stabilizovat pálivost papriček. Nejvíce se proslavil svým organoleptickýmy testy. (Pozn. Jinak řečeno Scovilleho metoda - rozpustí se přesná hmotnost usušené papričky v alkoholu, aby se extrahovaly složky tepla, poté se ředí v roztoku cukru a vody ...)

Tabulka_pálivosti_SHU

chilli_red