Carolina Reaper vločky 10 g

129 Kč 112,17 Kč bez DPH
Skladem (> 5 ks)

Jemně drcené vločky sušené papričky Carolina Reaper

SHU: 2 200 000, 

Hmotnost: 10g

Extrémně pálivé!

logo_chillidoctor

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

POZOR! EXTRÉMNĚ PÁLIVÉ! Pro začátečníky dopručujem ochutnat nejprve malinkatý kousek a mít vždy po ruce sklenici mléka!

Pálivost:    2 200 000   SHU

Složení:    Carolina Reaper chilli papričky 100%

Země původu: Tchaj - wan

Carolina Reaper

Carolina Reaper je s SHU 2 200 000 oficiálně nejpálivější paprička světa. Pro začátečníky - vyzkoušejte nejprve malý kousek a mějte po ruce sklenici mléka. Pokud to přežijete, Carolina Reaper Vás odmění příjemnou sladkou chutí s čokoládovou linkou a tóny třešní a skořice. 

Rozpalte to s rekordmanem

Ano, je to ona! S pálivostí dosahující až 2 200 000 SHU je od roku 2013 zapsaná v Guinessově knize rekordů. Její pojídání je lákadlem pro vyznavače extrémů, a i v menším množství je výzvou pro otrlé a zkušené milovníky chilli.

Zralé papričky mají červenou barvu, zvrásněný povrch s mnoha výrůstky a delší ostrou špičku (ocásek). Plody jsou okolo 4 cm široké a 3 cm dlouhé. Carolina Reaper je hybridní chilli paprička druhu Capsicum chinense (paprika čínská). Vypěstovaná byla ve městě Rock Hill v Jižní Karolíně křížením papriček Bhut Jolokia a červeného Habanera. Příběh jejího vzniku rozhodně stojí za zmínku.

Léčivý pomocník s nečekaným výsledkem

Papričku vypěstoval v roce 2012 Ed Currie. Zatímco ostatní přední pěstitelé chilli z celého světa mezi sebou soutěžili o vypěstování nejpálivější papričky vůbec, Currieho zájem v pěstování a kultivaci chilli se ubíral zcela jiným směrem.

Jeho rodinu po mnoho generací sužovala rakovina a srdeční choroby. Currie přišel na to, že populace a regiony, které chilli přidávají takřka do každého jídla a v jeho užívání mají dlouholetou tradici, vykazují zároveň nejnižší výskyt zmíněných dvou chorob. Od té doby začal chilli papričky pěstovat.

V průběhu let také zjistil, že onkologičtí pacienti během chemoterapie ztrácí smysl pro vnímání jakékoliv chutě, kromě sladké. Chilli papričky se v tomto případě ukázaly jako skvělý způsob, jak jídlu dodat novou chuť a příjemnou hřejivost. Currie se proto snažil vypěstovat papričky se sladkou chutí a větší pálivostí. Výsledkem bylo neúmyslné vypěstování nejpálivější (avšak sladké) chilli papričky na světě. Její původní technický název byl "HP22B".

Jak chutná pálivé peklo?

Ne nadarmo dostala tato paprička přívlastek "reaper" (v překladu smrtka). Pálí opravdu pekelně. Díky delšímu chuťovému dozvuku si nicméně vychutnáte nejen její spalující žár, ale i překvapivou sladkost. Pod extrémní pálivostí se totiž skrývá plná sladká chuť s příjemnými podtóny čokolády, třešní a skořice.

Jakmile jednou překonáte hořící pocit v ústech a v obličeji, kapsaicin v chilli začne naopak působit jako tlumič bolesti a příval vyplavených endorfinů na sebe nenechá dlouho čekat. Chilli peklo je tak vlastně plné radosti.

Hodí se pro dochucení všech jídel, kterým chcete propůjčit spalující pálivost a zároveň podtrhnout chuť ostatních ingrediencí. Tradičně se používá pro přípravu mexických a asijských pokrmů a omáček, masových jídel, polévek, salsy, luštěninových pokrmů apod.

Pokud se těšíte na svou první zkušenost s Carolina Reaper chilli, doporučujeme zprvu dávkovat opatrně a v opravdu malém množství. Její extrémní pálení neutlumíte ani mlékem či jogurtem.

Papričky Carolina Reaper pro nás pěstují a vyrábí v Tchaj-wanu, odkud si je necháváme přímo dovážet. Kvalita a čerstvost je u nás prioritou. Díky tomu si u našich papriček vychutnáte nejen jejich hřejivost, ale také jedinečné sladké a ovocné chuťové tóny.

Carolina Reaper 1

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: