Bico da Ran 0,75l

399 Kč 329,75 Kč bez DPH
Skladem (>5 ks)

Bílé suché víno vyrobené z odrůdy Albariňo.

Organické čisté víno z Galicie s velmi výraznou a velmi svěží kyselinkou.

Vinařství: Bodega Fento Wines

Doporučujeme víno pro: mírně pokročilé a znalce. Víno má opravdu velmi výraznou a velmi šťavnatou kyselinku.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Odrůda Albariňo bývá často v základu spíše sladších vín vyšší viskozity. Tuhle galicijskou krásku ale v Bodega Fento Wines připravili tak, aby byla co možná nejkyselejší.

První doušek je možná až za hranicí toho, co je člověku příjemné. Opravdu hodně výrazné kyselinky stahují nejen ústa, ale celé tělo.

Nechte ale chuť rozplynout se na patře a vzadu na jazyku a pomalu dozrát k velmi bohaté a kulaté šťavantosti grepu a zeleného jablka.

A to je právě ten důležitý okamžik, kdy buď zjistíte, že takhle originální a chuťově výrazné víno pro vás prostě není, anebo (což je pravděpodobnější) se se zamilujete a bude to láska na celý život

Možná Vás zajímá

Co znamená Bico da Ran?

Bico da Ran je název galicijské pláže, na které můžete nalézt stejné mušle, jako na etiketě tohoto krásného vína. Obojí pak odkazuje k výrazně atlantickému charakteru vína.

Čísla a data

,
Vinařství: Bodegas Bodega Fento Wines
Zbytkový cukr: 1 g/l
Obsah kyselin: 7,8 g
Obsah alkoholu: 12,5 %
Oblast: Rias Baixas, Calle de Salnés

Párování s pokrmem?

K vínu Bico da Ran výborně ladí španělské mladší sýry Manchego sýry. a lehké pokrmy s mořskými plody jako je tradiční valenciánská paella.

O vinařství

Vinařství Bodega Fento Wines je velmi mladé, bylo založeno v roce 2012. Praktikují ekologické hospodaření v souladu s přírodou striktně bez používání jakýchkoliv chemických přípravků.

Sídlí ve městě Ribadumia v provincii Pontevedra. Hospodaří na vinicích o rozloze 50 Ha.Pěstují tradiční odrůdy Albariňo, Treixadura, Loureiro? Godello, Torrontés, susón, Espadeiro a Pedral.

Odrůda Albariňo se pěstuje v údolí zvaném Valle de Salnés. Charakteristickým znakem vinice jsou tzv. Parales, tedy dřevěné pergoly zavěšené 2 m nad zemí. Víno tak zraje vysoko nad zemí, kde se drží vlhkost a je tak dobře chráněno proti plísním.

Hrozny se sklízejí výhradně ručně do malých 15kg skříněk. Po převozu do vinařství se hrozny odstonkují a před lisováním ponechají několik hodin v kontaktu se slupkami. Mošt vzniklý vylisováním následně fermentuje 20 dní v nerezovém vinifikátoru při teplotě do 20°C.

 

Bico_da_Ran_wide

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: